Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešraides pasākumā tiks paziņoti balvai Zelta mikrofons 2021 nominētie ieraksti

Otrdien, 19. janvārī, tiešraidē no RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6, tiks paziņoti balvas Zelta mikrofons nominanti. Ikviens interesents varēs pasākumu vērot portālā www.skaties.lv, kā arī balvas Zelta mikrofons Facebook lapā.

Žūrija šogad vērtēja 171 albumu, kas sadalīts 13 žanru kategorijās, 186 dziesmas, 43 debitantu albumus, 142 videoklipus, kā arī 19 koncertierakstus video formātā. Kopskaitā uz balvu Zelta mikrofons pretendē 561 ieraksts, kas ir ievērojami lielāks skaits nekā līdz šim (iepriekšējā gadā 262).

Katru gadu, izvērtējot iesniegto albumu stilistisko piederību, tiek pārskatītas izveidotās kategorijas. Tādējādi šogad izveidotas jaunas kategorijas Indie mūzikas albums un Alternatīvās vai eksperimentālās mūzikas albums, kā arī divi plaši pārstāvēti žanri sadalīti katrs savā kategorijā: Rokmūzikas albums un Metāla mūzikas albums. Vislielākā konkurence ir kategorijā Popmūzikas albums, kurā iekļauti 23 albumi, un Rokmūzikas albums, kurā uz balvu pretendē 20 ieraksti.

Iesniegtos albumus vērtēja profesionāla žūrija, kopskaitā 44 nozares pārstāvji.  Katrs žūrijas pārstāvis varēja vērtēt ne mazāk kā trīs kategorijas un ne vairāk kā septiņas kategorijas, kuras viņš izvēlējās atbilstoši savai kompetencei un izvērtējot iespējamos interešu konfliktus.

Nominantu izziņošanas pasākumā uzstāsies grupas Sub Scriptum, Kristīne Pāže & Kautkaili, mūziķi Jolanta Gulbe-Paškeviča, Kārlis Kazāks un Kaspars Tobis, kā arī Ozols un Zebrene.

Pasākuma tiešraide skatāma 19. janvārī plkst. 14  https://skaties.lv/izklaide/zelta-mikrofons-2021-nominantu-tiesraide

Divu balvu pretendenti kļūs zināmi tikai janvāra beigās – Radio hits, kuru tradicionāli, apkopojot, Latvijas radiostaciju atskaites, nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Savukārt balvas par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēmējs kļūs zināms februāra sākumā.

Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons ceremonija sadarbībā ar LaIPA, Kultūras ministriju, Elektrum, LaMPA, Micrec PM un partneri Vivus.lv notiks 16. martā. Tradīcijai godināt labākos ierakstus šogad aprit 25. gadskārta.

Vairāk: www.zeltamikrofons.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja