Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Toma Rudzinska albums Space Big Band nominēts Dānijas Džeza mūzikas balvai

Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska un dāņu džeza mūziķa Keneta Dāla Knudsena jaunais bigbenda albums Space Big Band saņēmis nomināciju Gada jaunums prestižajā Danish Music Awards Jazz, informēja mūziķis.

Līdzīgi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mkikrofons labākā džeza un fanka albuma nominācijai, Dānijā katru gadu tiek rīkota atsevišķa Džeza mūzikas balva. Šogad izziņotajās kategorijās – gada albums, komponists, kompozīcija, jaunums, vokālais albums, eksperimentālais albums, bērnu albums un gada koncerts – pieteikti ap 180 džeza ierakstu. Apbalvošanas ceremonija notiks 7. decembrī, to tiešraidē translēs Dānijas televīzijā un radio.

Nominācija Dānijas augstākajam apbalvojumam džeza mūzikā ir nozīmīgs pakāpiens Rudzinska un Knudsena sadarbībā. Kopš Space Big Band izdošanas 2021. gada nogalē, abu kopdarbs saņēmis kritiķu uzslavas un radio atskaņojumus visā Eiropā, ar dažādiem sastāviem atskaņots Vācijā, Dānijā un Latvijā, iekļauts European Jazz Network mūzikas topā, Lufthansa un Quatar Airlines lidsabiedrību lidojumu mūzikas izlasēs, kā arī nominēts Zelta mikrofons labākajam džeza albumam.

“Nominācija šajā balvā ir īpašs notikums un ceremonija katru gadu ir ievērības cienīgs pasākums. Dānijas džeza tradīcijas ir iespaidīgas, jūtos pagodināts sadarboties ar Kenetu un citiem Dānijas mūziķiem, būt daļa no šīs mūzikas skatuves. Decembrī lidošu turp, piedalīšos ceremonijā, sniegšu koncertus un meistarklases!” pauž Toms Rudzinskis.

Dānijas džeza balvas žūrija sastāv no starptautisku ekspertu akadēmijas, bet mūzikas vērtēšanas process notiek aizklāti – akadēmijas dalībnieki iesniegtos albumus klausās bez jebkādas informācijas par izpildītājiem – bez vārda, vecuma, dzimuma vai etniskās piederības un citām iezīmēm. Visa uzmanība tiek veltīta mūzikai un nominantu vārdi tiek atklāti izziņošanas brīdī.

Space Big Band albuma kompozīcijas tapušas ar Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonda, Radošo Savienību padomes un AKKA/LAA autora stipendijas, kā arī Dānijas autoru apvienības un kultūras fondu atbalstu. Albums izdots Vācijas izdevniecības Double Moon paspārnē, sadarbībā ar Nīderlandes Challenge Records.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja