Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Trešdien sāks tirgot biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētku koncertiem

Trešdien, 12.maijā, sāksies biļešu tirdzniecība uz X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertiem. Tā kā ir liels biļešu pieprasījums, noteikts, ka viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes, informē svētku organizatori.

Svētki Rīgā notiks no 6. līdz 11. jūlijam, un tajos piedalīsies vairāk nekā 30 000 bērnu un jauniešu.

Pirmo reizi svētku vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011.gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Krāšņs solās būt koru koncerts „Mana zeme – zemīte skaista!” Mežaparka Lielajā estrādē, deju lielkoncerts „Deja kāpj debesīs” Daugavas stadionā, pūtēju orķestru koncerts „Priecīgs koncerts” izstāžu centrā „Ķīpsala” un citi svētku pasākumi.

Lai ikviens varētu vērot svētku norisi, vairāki pasākumi būs bez maksas. Tā 8.jūlijā pie Brīvības pieminekļa priecēs pūtēju orķestru defile priekšnesums. 10.jūlijā varēs uzgavilēt dalībniekiem, vērojot svētku gājienu. Četras dienas no 8. līdz 11.jūlijam Vērmanes dārzā augu dienu notiks pasākumi, kurus ikviens varēs ne tikai skatīties bez maksas, bet arī aktīvi līdzdarboties.

Visi interesenti aicināti uz folkloras kopu koncertu „Kas kaitēja nedzīvot diža meža maliņā” Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā – jāiegādājas tikai muzeja ikdienas ieejas biļete. Savukārt Rīgas Kongresu namā no 6. līdz 11. jūlijam varēs iepazīties ar Bērnu un jauniešu vizuālās un lietišķās mākslas izstādi „Ritmu spēles”.

Dziesmu un deju svētku lielākie koncerti tiks pārraidīti gan Latvijas Televīzijā, gan Latvijas Radio.

Biļetes uz svētku koncertiem maksās no trim līdz 20 latiem, bet uz ģenerālmēģinājumiem – no viena līdz trim latiem. „Biļešu paradīzē” svētku koncertu biļetes var arī rezervēt pa pa tālruni 9000 2000 un izpirkt 20 dienu laikā.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja