Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Trešdien Spīķeros - Martas asinis; ceturtdien - brīvdabas kino

Turpinot Spīķeru vasaras pasākumu sezonu, trešdien kvartālā koncertēs neatkarīgās deju mūzikas grupa Martas asinis, savukārt ceturtdienas vakarā ikviens kinomīlis aicināts uz brīvdabas kino vakaru, kurā tiks demonstrēts vēsturiskais britu trilleris '71: Pēdējais kareivis. Ieeja pasākumos bez maksas.

Grupa Martas asinis dibināta 2009. gadā un līdz šim izdevusi piecus albumus, no kuriem Ceturtais un Sestais tikuši izvirzīti Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons. Grupas sastāvā spēlē Filips Derums (Neviens nezin', Bērnības milicija), Reinis Jakobsons (Dun Dun) un Aigars Valdmanis (Dun Dun, Bērnības milicija). Pasākuma sākums no plkst. 19.30.

Lai bagātinātu vasaras pasākumu programmu arī ar labu kino, ceturtdienas vakarā ikviens interesents aicināts apmeklēt trešo Spektrs kino vakaru Spīķeros. Šoreiz skatītājiem tiek piedāvāta viena no aizgājušā gada labākajām filmām, spilgtā režisora Jana Demānža debija '71: Pēdējais kareivis, kura stāsta par dramatiskiem notikumiem Belfāstā, Īrijā. Filma ieurbjas iekšējā, emocionālā cīņā, kas nereti ir daudz dramatiskāka par cīņām, kas tiek veiktas par vienas vai citas valsts brīvību. 1971. gada konflikts Ziemeļīrijā draud pārvērsties pilsoņu karā. Belfāsta ir sadalījusies protestantos un katoļos, situācijas regulēšanā tiek iesaistīta armija. Drīz pēc ierašanās Belfāstā, jauniesauktā Gerija vads tiek iesaistīts it kā ikdienišķā patruļā, kas drīz vien pāraug šausminošā ielu cīņā. Vispārējā haosa rezultātā viņš atpaliek no pārējiem un attopas viens pats naidīgā pretinieku teritorijā. Gerija ceļš atpakaļ uz bāzi ir baiļu, neskaidrības un izmisuma pilna odiseja. Kino seansa sākums plkst. 22.30, ieeja pasākumā no plkst. 22. Filma angļu valodā bez subtitriem.

Plašāka informācija par pasākumiem Spīķeros www.spikeri.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja