Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts Akadēmiskais koris Latvija pirmatskaņos JVLMA studentu kora mūziku

Otrdien, 13. oktobrī, plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija aicina uz īpašu koncertu No saknes zieds uz augšu veras, kurā Valsts Akadēmiskais koris Latvija mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Māra Sirmā vadībā pirmatskaņos Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu kora darbus, informēja JVLMA pārstāve Annija Bičule.

Pavasarī VAK Latvija uzrunāja jaunos komponistus, pasūtinot jaundarbus bez specifiskiem sacerēšanas nosacījumiem un dodot pilnīgu brīvību radošajam lidojumam. 13. oktobrī JVLMA Lielajā zālē būs iespēja dzirdēt vienpadsmit Mūzikas akadēmijas studentu – Kirila Rjabceva, Andrieva Alkšņa, Oļesjas Kozlovskas, Gaita Jāņa Pujāta, Edgara Mākena, Marinas Vidmontes, Maritas Semjonovas, Laumas Kazakas, Alises Rancānes, Kārļa Rēriha, Jēkaba Bernāta – radošās iedvesmas rezultātu.

"Kompozīcijas katedra ir priecīga par šo atbalstu topošajiem komponistiem. Sava skaņdarba atskaņojums un vēl tik izcila kolektīva interpretācijā ir labākā skola, ko var iegūt students. Skaņdarbi ir tapuši sarežģītajā laikā, kad studiju norise bija attālināta, visi sēdēja mājās, atmosfēra bija visai nomākta. Tomēr daudzi studenti atrada radošos spēkus un kā balvu tagad saņems šo atskaņojumu," stāsta JVLMA Kompozīcijas katedras vadītāja Selga Mence.

1942. gadā dibinātais Valsts Akadēmiskais koris Latvija ir universāls kolektīvs, kurš savu repertuāru nemitīgi papildina ar novatoriskiem skaņdarbiem dažādos žanros, sākot ar kino mūzikas ierakstiem un beidzot ar vokāli instrumentāliem pasaules pirmatskaņojumiem. Koris ir septiņkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, kā arī citu nozīmīgu apbalvojumu saņēmējs.

JVLMA sadarbība ar VAK Latvija aizsākusies jau sen, turklāt aizvadītajā sezonā, kad kolektīvs piedalījās 6. starptautiskajā Jāzepa Vītola kordiriģentu konkursa finālā un jauno kordiriģentu diplomeksāmenos 2019./2020. akadēmiskā gada izskaņā.

Biļetes iegādājamas tikai iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs vai www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena - 5 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja