Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vasarā ar Rhapsody in Blue Liepājā atgriezīsies džezmenis Džūlians Džozefs

Koncertdārzā Pūt, vējiņi! 12. jūlijā pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs ar pasaulslaveno džezmeni Džūlianu Džozefu, kopīgi atskaņojot leģendārā amerikāņu džeza komponista un pianista Džordža Gēršvina Rhapsody in Blue.

Džūlians Džozefs (1966) ir viens no izcilākajiem un ietekmīgākajiem britu džeza mūziķiem. Viņš savu karjeru veltījis džeza mūzikas popularizēšanai visā pasaulē un kļuvis pazīstams un publikas iemīļots gan kā izcils pianists, komponists un aranžētājs, gan arī zinošs un interesants džeza mūzikas vēstnieks.

Džozefa karjeru raksturo vairāki revolucionāri sasniegumi. Viņš bija pirmais melnādainais britu džeza mūziķis, kurš vadīja koncertu sēriju Vigmora zālē Londonā, un pirmais, kurš ar savu All-Star Big Band kā vadošā zvaigzne ievadīja BBC Proms – astoņas nedēļas ilgu vasaras sezonu ar ikvakara klasiskās mūzikas koncertiem un citiem pasākumiem, kas notiek katru gadu, galvenokārt Karaliskajā Alberta zālē Londonā.

Līdztekus koncertēšanai, komponēšanai, darbam skaņu ierakstu studijās un pedagoģijai Džozefs 2018. gadā izdeva grāmatu Music of Initiative, kurā viņš dalās savos ieskatos par džeza mūzikas filozofiju un praksi.

2013. gadā Londonā tika dibināta Džūliana Džozefa Džeza akadēmija. Par ievērojamo ieguldījumu mūzikā 2018. gadā Džozefs apbalvots ar Britu Impērijas Izcilības ordeni.

Džūlians Džozefs Liepājā viesosies jau piekto reizi – 2003. un 2013. gadā viņš muzicēja Pianisma zvaigžņu festivālā, savukārt 2006. un 2007. gadā festivālā Aile Jazz.

Vēl bez Džordža Gēršvina Rhapsody in Blue 12. jūlija koncerta programmā skanēs arī Leonarda Bernsteina, Kamila Sensānsa, Žorža Bizē un citu komponistu darbi.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja