Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ventspils koncertzālē Latvija izskanēs basbaritona Egila Siliņa solokoncerts

Sestdien, 30. septembrī, plkst. 17.00 koncertzālē _Latvija” notiks pasaulslavenā basbaritona Egila Siliņa solokoncerts. Tandēms Egils Siliņš un pianists Māris Skuja koncertzālē Latvija viesosies pirmo reizi, izpildot latviešu un vācu komponistu mūziku balsij un klavierēm, informēja koncertzāles pārstāvji.

Spožākais latviešu basbaritons Egils Siliņš ir neskaitāmu vokālo konkursu uzvarētājs un savā karjerā iekarojis pasaules opernamu zelta piecinieku – Vīnes Valsts operu, Ņujorkas Metropolitēnu, Milānas La Scala, Bastīlijas operu Parīzē, Londonas Koventgārdena operu –, kā arī daudzus citus pasaules opernamus. Kopumā piedalījies dažādos iestudējumos ap 40 opernamos visā pasaulē, tostarp vadošajos Eiropas un Amerikas teātros. Pasaules slavu viņš ieguva ar Mefistofeļa lomu Šarla Guno operā Fausts Vīnes Tautas operā (1996). Pēc 2003. gada ar titullomu operā Klīstošais holandietis un Votāna lomu operās Reinas zelts, Valkīra un Zigfrīds sevi apliecinājis kā izcils Riharda Vāgnera opermūzikas izpildītājs. Kopumā Egila Siliņa repertuārā ir 90 lomu. Egils Siliņš piedalījies prestižākajos mūzikas festivālos, ieskaitot Bregencas, Tanglvudas, Savonlinnas un Glaindbornas festivālos.

No 2019. gada viņš ir Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs, paralēli turpinot arī dziedātāja karjeru. Piemēram, 2023. gada marta beigās Egils Siliņš Japānā uzstājās Tokijas Jaunajā Nacionālajā teātrī, kur piedalījās četrās Žaka Ofenbaha operas Hofmaņa stāsti izrādēs. Pirms došanās uz koncertzāli Latvija Siliņš piedalīsies trīs Vāgnera Loengrīna izrādēs Šanhajas Operā Ķīnā.

Māris Skuja 16 gadus bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais koncertmeistars, bet kopš 1991. gada ir otra lielākā Austrijas operteātra – Grācas operas – koncertmeistars. No 2001. līdz 2017. gadam viņš bija galvenais koncertmeistars, bet no 2002. gada arī operas studijas vadītājs. Māra Skujas repertuārā ir vairāk nekā 90 operu, arī ievērojams skaits oratoriju, kantāšu un operešu.

Biļetes pieejamas biļešu tirdzniecības tīklā Biļešu paradīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja