Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Vēsturiska uzstāšanās - Raimonds Pauls un leģendārā igauņu dziedātāja Anne Veski

Vēsturisku koncertu Sāremā salas galvaspilsētā Kuresārē šī gada 15. jūnijā sniegs maestro Raimonds Pauls un igauņu estrādes mūzikas ikona, Paula līdzgaitniece, joprojām Krievijā un bijušajās padomju republikās mīlētā Anne Veski.Paula pavadošais sastāvs būs no Rīgas un koncerta pamatā skanēs fragmenti no Rīgas Krievu teātra izrādes Odesa, burvīgā pilsēta. Anne Veski koncertā uzstāsies kā īpašā viešņa. Šis notikums iegūs vēsturisku nozīmi, jo sagadījies tā, ka abi mākslinieki līdz šim nekad nav muzicējuši kopā, stāsta projekta Odesa ciemojas Tallinā pārstāve Rīgā Jana Ezeriņa.

Pēc Paula vārdiem, mūzikls Odesa, burvīgā pilsēta daudzās valstīs uzņemts ļoti sirsnīgi: "Mēs ar nepacietību gaidām uzstāšanos Sāremā, cerot iekarot salas iedzīvotāju un viesu sirdis, jo īpaši pateicoties Annei Veski. Ceru, ka publika atzinīgi novērtēs šo mūsu ekserimentu."

Vakars būs veltīts galvenokārt Odesas tematikai, taču tajā skanēs arī daudzi citi maestro sacerējumi. Pēc organizatoru aplēsēm pasākumu apmeklēs vairāki simti aicinātu viesu no ārzemēm, tai skaitā slaveni odesieši un viņu draugi. Koncertu filmēs vairākas Igaunijas un Ukrainas televīzijas.

Koncerta producents Villijs Veski uzskata, ka šī uzstāšanās ir patiešām nozīmīga ne tikai Sāremai un Igaunijai, bet arī Latvijai: "Neskatoties uz solīdo vecumu, maestro Pauls joprojām ir brīnišķīgā radošajā formā. Manā dzīvē ir bijusi iespēja uzstāties kopā ar Paulu Maskavas Kremlī, Pēterburgas koncertzālē Oktjabrjskij un festivālā Jaunais Vilnis Jūrmalā. Paula koncertus vienmēr ir pavadījuši milzīgi panākmi, viņš vienmēr saņēmis nedalītu publikas, mūziķu un preses mīlestību." Villijs Veski uzskata, ka diez vai tuvākajos gados Pauls vēl koncertēs Sāremā.

Paula un Veski koncerts notiek projektā, kas veltīta Odesas tematikai - Vispasaules Odesiešu klubs piedāvā: Odesa ciemojas Tallinā. Laikā no 13. līdz 17. jūnijam Igaunijas galvaspilsētā un lielākajā kūrortā Kuresārē notiks vairāk nekā 20 dažādi pasākumi - foto un mākslas izstādes, humora vakari, koncerti. Virknē Tallinas restorānu notiks Odesas virtuves nedēļa.

Projekta norises gaitā Tallinu apmeklēs daudzi slaveni odesieši: leģendārais rakstnieks, humorists Mihails Žvaņeckis, mākslinieks Jurijs Gorbačovs, humorists un aktieris Romāns Karcevs, erudīts Boriss Burda, leģendārā Odesas rakstnieka Īzaka Bābela mazdēls, aktieris un dramaturgs Andrejs Malajevs-Babins un citi. Tieši Īzaka Bābela sacerējumi ir Paula mūzikla Odesa, burvigā pilsēta pamatā.

Odesa ciemojas Tallinā ir atbildes vizīte uz pagājušā gadā notikušo akciju Tallina ciemojas Odesā. Toreiz Odesu apmeklēja vairāki desmiti igauņu uzņemēju un kultūras darbinieku. Projekts Vispasaules Odesiešu klubs piedāvā: Odesa brauc uz Tallinu notiek, sadarbojoties Ukrainas vēstniecībai un Tallinas pilsētas domei, taču ne par nodokļu maksātāju līdzekļiem. Projektu finansē entuziasti – Tallinas un Odesas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja