Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vide: A cappella grupa Latvian Voices izlaiž gaidāmā albuma pirmo singlu Atzīšanās

A cappella grupa Latvian Voices jau vairākus mēnešus cītīgi darbojas pie sava jaunā albuma izveides. Pats albums, ar tādu pašu nosaukumu kā singls, ir gaidāms 2023. gada sākumā.

Jaunā albuma pirmsākumi ir meklējami 2020. gada pavasarī, kad ikdiena kļuva citādāka. Grupas dziedātāji nolēma šo laiku izmantot lietderīgi, kas sekmējās radošā procesā - bija tapuši vairāki oriģināldarbi. Kādam tas bija ierasts process, bet kādam – liela uzdrīkstēšanās. Gala rezultātā, katrs no dalībniekiem ir pielicis roku jaunā albuma mūzikas izveidē.

Jaunā albuma producents ir Losandželosā dzīvojošais kanādiešu mūziķis Andrew Kesler, kurš a cappella aprindās zināms kā grupas Accent dalībnieks, bet ārpus tās – dažādu populārās un džeza mūzikas projektu dalībnieks. Viņš sadarbojas ar tādiem māksliniekiem kā Pentatonix, Michael Buble, Jacob Collier, Robbie Williams u.c.

Ierakstu tapšanas procesā piedalās arī Latvian Voices skaņu režisors Andris Ūze.

Albuma nosaukums būs gluži kā pirmajam izlaistajam singlam – Atzīšanās. Šis vārds jaunā albuma kontekstā katram no dalībniekiem ir iezīmējies līdzīgās un, tajā pašā laikā, nedaudz atšķirīgās nokrāsās. Albumā kopumā būs jūtams gan dziedājums un mūzikas izpausme, kas grupai ir veidojusies daudzu gadu garumā, gan katra dziedātāja individuālais redzējums un pienesums.

"Atzīšanās ir satraucoša, trausla un intīma. Mēs dažkārt no tās baidāmies, jo tā ir patiesa, tā mūs atklāj. Bet tā spēj būt pavisam skaista, un no tās nav jābaidās. Mana skaistākā atzīšanās līdz šim ir bijusi atzīšanās mīlestībā. Trīs mazi vārdi, kuri spēj mainīt ik katru no mums. Vajag tikai ļaut sev tos pateikt," stāsta grupas dalībniece Paula Pērkone.

Paula – Latvian Voices pirmais alts - ir skaņdarba Atzīšanās vārdu un mūzikas autore.

Atzīšanās videoklips tapa Abgunstes muižā. Tā procesā piedalījās fotogrāfs un videomākslinieks Kaspars Teilāns, kā arī make-up māksliniece Sanita Drīle, ar kuriem grupai jau ir ilggadēja sadarbība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja