Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VIDEO: Warner Music Baltics paspārnē klajā nākusi RAUM debijas dziesma Laimīgāks

Latviešu mūziķis RAUM (Reinis Straume) sāk solokarjeru ar pirmo dziesmu un video Laimīgāks, kas tiek izdots Warner Music Baltics paspārnē.

Gada sākumā Warner Music Baltics paziņoja par ieceri uzsākt plašāku darbību Baltijas teritorijā, tai skaitā sākt sadarbību ar vietējiem mūziķiem, kā pirmo vārdu minot Reini Straumi, kas būs zināms ar skatuves vārdu RAUM. Šodien pie klausītājiem nonāk viņa pirmā dziesma Laimīgāks, kas ir pieejama visās mūzikas straumēšanas platformās. Līdz ar dziesmu publiskots videoklips, kurā galveno lomu tēlo pats RAUM un piedalās aktrise Lelde Dreimane.

Dziesma Laimīgāks ir pirmais RAUM skanējuma vēstnesis un mūziķa pieteikums darbībai kā soloizpildītājam: "Pirmā dziesma ir mana vizītkarte kā RAUM. Lai gan muzikālā jomā esmu jau iepriekš šo to paveicis, manī ir pozitīvs satraukums, jo ar RAUM dziesmām es nesu pilnu atbildību par pateikto, izrādu sevi kā soloizpildītāju un dziesminieku tik tiešā veidā kā vēl nekad." 

Pagājušā gada nogalē ierakstu kompānijas rīkotajā dziesmu rakstīšanas nometnē, kas notika Tallinas Downtown Studios, tika saaicināta starptautiska komanda, lai kopā ar Reini strādātu gan pie jau sarakstīto RAUM dziesmu pabeigšanas, gan pie jauniem skaņdarbiem. Laimīgāks teksta un mūzikas autors ir pats RAUM, kompozīcijas līdzautori ir igauņi Karls Kilings un Daniels Levijs. Dziesmas producenti ir somu kolektīvs Los Rollos.

"Dziesma Laimīgāks ir par toksiskām attiecībām un to brīdi, kad esi beidzot gatavs no tām izrauties. No vienas puses – paldies par to pašu, un uz (ne)redzēšanos, bet no otras – ja karma otram par pāridarījumiem iekodīs, arī labi. Tīri profilaksei!" stāsta RAUM.

Pie dziesmas videoklipa izveides strādāja pašmāju uzņēmums 371 Production, kura komandā ir videoklipa režisors Marks Landmanis, producents un scenārists Bruno Rejs Corns un operators Rihards Dīcis.

"Runājot par video, kopā ar Marku un Bruno nolēmām, ka vajag parādīt kaut ko netipisku tam, ko no manis varētu sagaidīt," stāsta RAUM. "Tā radās ideja par mūzikla elementiem klipā un… dejošanās ainām! Man kā nedejotājam ar lielo burtu, tas bija izaicinājums: pirmo reizi mūžā dziedāt un dejot! Milzu paldies visiem, kas piedalījās video tapšanā – filmēšanas komandai, Leldei Dreimanei, trešā plāna aktieriem un draugiem, kā arī horeogrāfei Ievai Biteniecei un dejotājiem."

RAUM (īstajā vārdā Reinis Straume) ir mūziķis un dziesmu autors, kurš 2021. gadā piesaka sevi kā solomākslinieku un ir pirmais latviešu izpildītājs, kurš ir parakstījis līgumu ar ierakstu kompāniju Warner Music Baltics. Reinis vairākus gadus ir bijis viens no grupas Double Faced Eels dalībniekiem, viņš ir vairāku grupas pēdējo gadu veiksmīgāko dziesmu (Atspulgs, Liesma/Fire, Viņa nedejo, Kur esi tu?, Neformāts) mūzikas un teksta autors. Ar grupu uzvarēja Best.Cover.Ever YouTube šovā Losandželosā. Reinis arī kļuva par vienu no pašmāju šova X Faktors 2. sezonas finālistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja