Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Video: Evija Vēbere publicē dziesmu Divu klikšķu vērta

Evija Vēbere publicē dziesmu Divu klikšķu vērta, kurā saspēlējas ar saksofonistu Kārli Auziņu, informēja mūziķes pārstāvji.

"Es jau pasen sāku vēlēties radīt skaņdarbu, kurā spēlēs Kārlis Auziņš. Visbrīnīšķīgākais ir tas, ka kopš tā senā laika mēs esam sadraudzējušies. Ja pavaicāju viņam kā sokas, tad atbildē saņemu skaistu dzejas rindu par dzīves vējiem vai pieplakušu kastani. Tik foršs ir Kārlis! Es ļoti cienu viņa meistarību, smeļos iedvesmu viņa daiļradē un sajūtā par mūziku. Kaut esam draugi, atceros, kā kņudēja puncītis, kad sūtīju pirmo bīta uzmetumu; nepacietīgi gaidīju tos divus zilos whatsup ķeksīšus. Esmu ļoti pateicīga par mūsu kopdarbu," stāsta Evija

"Esmu ļoti priecīgs un gandarīts par mūsu kopdarbu. Tas bija labs un ļoti interesants izaicinājums iekrāsot Evijas balss un sintezatoru struktūras un zīmējumus ar savām saksofona skaņu krāsām un spēlēties ar sinerģiju ko šie elementi kopā rada. Manuprāt, Evijas un mana skaņu pasaules ļoti labi mijiedarbojas un papildina viena otru, brīžiem veidojot vienu veselumu, kur tās vairs nevar identificēt kā atsevišķas vienības," stāsta Kārlis Auziņš

Divu klikšķu vērta vēsta par šodienas vērtībām, kur iejūtību un cieņu vienam pret otru,iemaina savtīga ielaušanās personiskajā telpā. Šo ideju vizuālajā telpā iznesa Aleksejs Beļeckis. Radošo komandu papildina horeogrāfe Agate Bankava un MIKC NMV Rīgas baleta skolas studenti.

"Uzmanība ir viena no svarīgākajām cilvēku vajadzībām un mūsdienu mediju pasaulē tā ir pārvērsta par valūtu. Tā kļūst īpaši vērtīga, jo tai piemīt īss mūžs - vien divi klikšķi un cilvēks atkal nonāk aizmirstībā. Tik daudz, cik šāda divu klikšķu uzmanība spēj dot, tikpat tā arī spēj ņemt un būt nežēlīga, pārkāpjot visas personīgās robežas. Evija Vēbere un Kārlis Auziņš ir viena tēla divas puses - tas savā ziņā ir mūsdienu cilvēks, kas šo uzmanību vēlās, bet arī apjūk no tās, nonākot tās epicentrā," stāsta Aleksejs.

 

Evija Vēbere ir daudzšķautņaina mūziķe. Cēsu koncertzālē tikko nodziedājusi Krista Auznieka monooperu Apzināšanās; aktīvi sadarbojas ar mūziķēm Elīnu Silovu un Kristīni Pāži grupā P.S.PMS, paralēli strādā pie debijas albuma duetam Vēbere & Arutjunjans.

Evija ir absolovējusi Nīderlandes Prinča Klausa Konservatoriju. Mācību laikā publicējusi divus albumus Dream Whispers un Dance for Common Sense; atgriežoties Latvijā, publicējusi solo albumus Sirdsbūt un , kuri ir apbalvoti ar  Latvijas mūzikas gada balvu Zelta mikrofons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja