Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Video: Grupa Madara laiž klajā singlu Mežos sauc

Latvijas plašajiem un krāšņajiem mežiem veltītu singlu Mežos sauc laidis klajā meiteņu trio Madara, kurā muzicē čelliste un dziedātāja Madara Fogelmane, čelliste Erna Daugaviete un kontrabasiste Undīne Adele Berga.

Latvijas mūzikas pasaulē grupas dibinātāja Madara Fogelmane sevi pārliecinoši pieteica pirms četriem gadiem, ar dziesmu Esamība iegūstot trešo vietu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē Supernova. 

Savā vārdā nosaukto grupu Madara izveidoja pirms diviem gadiem, apvienojot muzikālos spēkus ar Ernu Daugavieti un Undīni Adeli Bergu. Tika uzsākta sadarbība arī ar labi zināmo čellistu, grupas Dagamba vadītāju Valteru Pūci, kurš strādā arī kā producents un kura vadībā pērn tapa kolorītais trio Madara singls Es esmu viss. 

Arī jaunā dziesma Mežos sauc radās sadarbībā ar Valteru Pūci, bet mūzikas un teksta autore ir Madara Fogelmane: "Dziesma tika sarakstīta pirms vairākiem gadiem, kad dzīvoju Nīderlandē, taču, atgriežoties Latvijā, piešķīru tai jaunu skanējumu un arī pārrakstīju tekstu latviešu valodā. Dziesmā stāstīts par senču saknēm un sirds ceļu, kas ved pie dabas, pašā cilvēka būtībā. Dzīvojot prom no mājām un ilgojoties pēc tām, saikni ar Latviju sajutu tieši atrodoties mežā. Domāju, ka neesmu vienīgā, kurai Latvija asociējas ar mežiem un dabas skaistumu. Latvieši dzīvo dziļā saiknē ar dabas dārgumiem, kas mums doti. Tādēļ arī sarakstīju dziesmu, kas ir kā himna mūsu mežiem un veltījums Latvijas dabai."

Madara Fogelmane ir dzimusi un augusi jelgavniece, kura dzeju sāka rakstīt jau agrā bērnībā. Čella spēli viņa apguva Amsterdamas Mūzikas konservatorijā, kā arī Briseles Karaliskajā konservatorijā, kur maģistrantūras studijās papildināja zināšanas pie čella mūzikas profesoriem Olsi Leka (Albānija), Jeroen den Herder (Nīderlande) un Gavriel Lipkind (Izraēla). Tomēr par savām mājām Madara vienmēr dēvējusi Latviju un arī tagad dzīvo un darbojas šeit. Viņa sacer dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā un veido arī tautasdziesmu apdares. Madara strādā arī par čella mūzikas pedagoģi Saldus mūzikas skolā. 

Erna Daugaviete ir profesionāla, godalgota čelliste un skaņu režisore, kura izkopusi savu čella spēles skanējumu un spēju improvizēt, kas ļauj sadarboties ar dažādu stilu mūziķiem. Kā čelliste viņa pabeigusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura grāds iegūts kā skaņu režisorei. Erna ir grupas Madara un Rihards Lībietis Orchestra pamatsastāvu dalībniece, kā arī aktīvi sadarbojas ar Reini Jauno, Anneli Arro, Anitu Intaiti, Diānu Sus un citiem pašmāju, kā arī ārvalstu māksliniekiem. 

Kontrabasiste Undīne Adele Berga specializējas akadēmiskajā kontrabasa spēlē, taču paralēli papildina iemaņas arī citos mūzikas stilos. Viņa pabeigusi Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu un turpina kontrabasa spēles studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Undīne muzicējusi vairākos simfoniskajos orķestros, ieskaitot Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kā arī citos mūziķu sastāvos.

Jaunais grupas Madara singls Mežos sauc jau noklausāms lielākajās mūzikas straumēšanas platformās un dzirdams labākajās Latvijas radiostacijās. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja