Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Video: Pie klausītājiem jaunās skaņās nonāk grupas ODIS dziesma Hei, mazā

Pie klausītājiem nonāk latviešu grupas ODIS dziesma Hei, mazā. Šoreiz dziesmā, kas savulaik nodēvēta par vienu no Latvijas pašmāju mūzikas pērlēm, apvienojušies grupas ODIS basģitārists un dziesmas autors Andris Lūkins un grupa Rock’n’Berries.

Grupa ODIS jeb Ogres Dārzkopības izmēģinājumu stacija ir viena no pašmāju 80. gadu populārākajām grupām, kas, lai arī neguva milzīgu popularitāti sava netipiskā skanējuma dēļ, zināma kļuva ar tādām dziesmām kā Radio, radio, Hei, mazā un Šodien ārā saulains laiks, tādējādi savu vārdu ierakstot Latvijas mūzikas vēsture. Toreiz ODIS iedvesmu smēlās populārajā Rietumu popmūzikā (S.O.S. Band, Level 42), kā arī džeza (Džons Koltreins, Els Žaro) un fanka (Earth, Wind & Fire) mūzikā. Savas pastāvēšanas laikā grupa ieguva visas tā laika galvenās balvas dažādos mūzikas festivālos, piemēram, Liepājas dzintars, festivāls Jūrmala’93, Sopotas festivāls un daudzos citos. 

"Savulaik tieši grupa ODIS bija tie, kas pirmie Latvijā ienesa un izpildīja tādus amerikāņu mūzikas žanrus kā fanks un souls. Lai arī mūsdienās šie žanri vairs nav nekas jauns, redzam, ka tieši šobrīd dažādu žanru sajaukuma un atšķirīgu mūziķu sadarbības rezultātā senām, labi zināmām dziesmām iespējams iedvest otro dzīvību. Tas ir lielisks veids, kā šādu mūziku likt iemīlēt no jauna ne vien jau uzticamiem faniem, bet arī jaunajai paaudzei, vienlaikus parādot to, ka šādas dziesmas gadu laikā nezaudē nedz savu vērtību, nedz pievilcīgo un mūždien aktuālo skanējumu," norāda grupas ODIS basģitārists, dziesmas Hei, mazā autors Andris Lūkins. 

Dziesmas Hei, mazā jauno skanējumu radījusi grupa Rock’n’Berries, kas Latvijas mūzikas skatuvi iekarojusi ar tādām dziesmām kā Dvēselīt, Tuvumā, “Laiks, Daydream, Feel the love un citām. 

Grupas Rock’n’Berries solists Oskars Millers stāsta: "Strādāt pie grupas ODIS skaņdarbiem viennozīmīgi ir liels pagodinājums. Varam būt pateicīgi, ka Latvijā ir tādas grupas, kas atstājušas ne vien būtisku ietekmi uz Latvijas mūzikas industriju, bet kuru dziesmas gadu laikā nezaudē savu popularitāti un vietu klausītāju sirdīs. Mēs patiesi ceram, ka arī mūsu versija dziesmai Hei, mazā radīs pozitīvas emocijas ikvienā klausītājā."

Kā norāda O. Millers, dziesma Hei, mazā ir kā pozitīvs atmiņu uzplaiksnījums, kas liek novērtēt to, kas bijis, bet vienlaikus apzināties, ka nekas nav mūžīgs. Līdzās oriģinālās dziesmas teksta autoram Robertam Gobziņam, savu pienesumu dziesmas jaunajā skanējumā devuši arī grupas Rock’n’Berries dalībnieki Oskars Millers un Jānis Narbuts. 

Dziesma Hei, mazā klausāma populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

dziesmas video versija skatāma šeit: https://www.youtube.com/watch?v=kUyPahU2r0M 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja