Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zemfira uzstāsies leģendārajā Brikstonas akadēmijā Londonā

Dziedātāja Zemfira kļūs par pirmo Krievijas rokzvaigzni, kurā uzstāsies Londonas Brikstonas akadēmijā – vienā no slavenākajām koncertu norises vietām Lielbritānijas galvaspilsētā.

Zemfira turpina savu pasaules turneju Mazais cilvēks/Maļeņkij čelovek, kuras laikā 17. martā dzirdējām viņu Arēnā Rīga. Oktobrī notika pieci koncerti Vācijā. 3. novembrī Zemfira uzstāsies Dubajā, savukārt nākamajā svētdienā, 6. novembrī, notiks viņas koncerts Brikstonas akadēmijā/Brixton Academy Londonā.

Šai pilsētai Zemfiras dzīvē un karjerā ir īpaša loma: šeit 1999.–2000. gados tapuši viņas pirmie divi albumi, Lielbritānijas galvaspilsētai veltīta viena no dziedātājas skaistākajām dziesmām London. Zemfira bieži minējusi, ka viņu iedvesmo britu mūzika – The Beatles, Queen, Massive Attack, Radiohead un The xx. Turklāt 2016. gada turnejā dziedātāju pavada angļu mūziķi. "Esmu nogurusi no krievu mūziķiem, tagad viņu man nav, un tas patiesībā ir spriedums viņiem," intervijā žurnālam Numéro Russia sacīja dziedātāja.

Nosaukumu Brikstonas akadēmija zāle, kuras maksimālā ietilpība ir gandrīz 5000 apmeklētāju, ieguvusi 1983. gadā. 1929. gadā celtā zāle atrodas Londonas dienvidu rajonā Brikstonā. Agrāk tā darbojās kā teātris un kinoteātris, zāles interjerā joprojām ir saglabājušies oriģinālie Art Deco elementi.

Šajā koncertzālē 1986. gada decembrī notika pēdējais grupas The Smiths koncerts. Šeit uzstājušies UB40, The Clash, Bobs Dilans, Debora Harija, Sex Pistols, Nine Inch Nails, Rammstein, The Prodigy, Arcade Fire, Blur, Madonna, Eimija Vainhausa, Coldplay, The Strokes un daudzi citi mūziķi. Kā mēģinājumu telpu šo zāli izmantojušas grupas Dire Straits, The Police un Ēriks Kleptons. Šeit filmēti Wham!, Culture Club, Iron Maiden un Placebo videoklipi.

Koncertzāles novembra notikumu afišā līdzās Zemfiras vārdam ir Christine and the Queens, Džeimss Bleiks, Wilco, Savages, Pixies, Toms Odels un M83. Brikstonas akadēmijā tika un joprojām tiek rakstīta populārās mūzikas vēsture – tā ir zāle ar īpašu auru, smaržu un biogrāfiju. Katram mūziķim ir liels gods kāpt uz tās skatuves. Zemfira ir pirmā krievu mūziķe, kura sniegs solokoncertu Brikstonas akadēmijā. Biļetes uz koncertu maksā 57–102 sterliņu mārciņas.

Novembrī Zemfiras turneja Mazais cilvēks turpināsies Ziemeļamerikā – māksliniece uzstāsies Ņujorkā, Maiami, Čikāgā, Toronto, Sietlā, Sanfrancisko un Losandželosā. Šā gada sākumā dziedātāja paziņoja, ka šī ir viņas pēdējā turneja, – tas izsauca pamatīgu viļņošanos plašsaziņas līdzekļos. "Ja man sagribēsies sniegt koncertu, atļaujiet, es to darīšu," Zemfira vēlāk piebilda. Atsevišķus koncertus viņa sniegs arī turpmāk, turnejās vairs nedosies. "Grūti, raižpilni, nervozi," – tā mūziķe raksturoja savu ikdienu turnejā.

Oktobrī Vācijā notikušo Zemfiras koncertu aculiecinieki ziņo, ka uz skatuves Eiropā dziedātāja ir atraisītāka un laimīgāka nekā parasti. Turklāt programmā iekļauj dziesmas, kuras koncertos sen nav skanējušas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja