Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zvaigžņu festivālā uz vienas skatuves tiksies Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends

No 25. februāra līdz 11. martam Liepājas Simfoniskais orķestris jau 31. reizi aicinās klausītājus uz Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu, piedāvājot bagātīgu un spilgtu ceļojumu mūzikas pasaulē.

Festivāla noslēguma koncertā 11. martā simfodžeza programmā Liepājas Simfoniskais orķestris uz vienas skatuves tiksies ar Latvijas Radio bigbendu, pie diriģenta pults stājoties Guntim Kuzmam.

Pirmatskaņojumu šajā vakarā piedzīvos Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskā vadītāja Kārļa Vanaga komponētais Trīskāršais koncerts Trio Colossus tenorsaksofonam, kontrabasam un sitaminstrumentiem, kā solistiem piedaloties Edvīnam Ozolam, Artim Orubam un pašam komponistam ar tenorsaksofonu.

Skaņdarba tapšanu iedvesmojis leģendārā džeza saksofonista Sonnija Rolinsa hrestomātiskais veikums, albums Saxophone Colossus, kas ir viens no visu laiku nozīmīgākajiem džeza mūzikas albumiem.

"Darbs pie šī trīskāršā koncerta ar nosaukumu Trio Colossus ir bijis ļoti aizraujošs un interesants," stāsta Kārlis Vanags. "Esmu uzdrīkstējies izmēģināt daudz jauna – gan konceptuāli, gan instrumentācijā. Ar nepacietību gaidu tikšanos ar Liepājas Simfonisko orķestri – vēl jo vairāk, zinot, ka pie diriģenta pults stāsies Guntis Kuzma, kura spējas iestudēt un interpretēt dažāda žanra mūziku ir vienkārši apbrīnojamas."

Kārļa Vanaga kontā ir ap 200 kompozīciju un aranžiju gan kamersastāviem, gan bigbendam un simfoniskajam orķestrim, un viņa orģinālmūzikas albums Identities ieguvis Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons 2019.

Kā bigbendu vadītājs viņš savu darbību uzsāka 2007. gadā, izveidodams bigbendu City Jazz Big Band, par debijas albumu Introducing The Band saņemot Latvijas ierakstu gada balvu mūzikā. 2018. gadā Kārlis Vanags bijis arī Eiroradio džeza orķestra komponists un muzikālais vadītājs.

Kā saksofonists Kārlis Vanags aktīvi muzicē gan savā vārdā nosauktajā trio un apvienībā Souls Jazz Society, gan arī Raimonda Macata kvintetā RM5 (arī ar šo sastāvu iegūta Latvijas mūzikas ierakstu gada balva Zelta mikrofons).

Dažādos projektos viņš sadarbojies ar vienu no pasaulē vadošajiem džeza vokālistiem Kurtu Elingu, itāļu džeza dīvu Robertu Gambarini, kā arī ar tādiem spožiem mūziķiem kā Rendijs Brekers, Džodžo Maijers, New York Voices, Mariuss Nesets, Mats Holmkvists, Diāna Šūra, Čaina Mozes, Alans Haris, Nils Landgrens, Šīmuss Bleiks, Ričards Bons, Pjērs Bertrāns un vēl daudzi citi.

Šis koncerts būs īsti svētki džeza mīļotājiem, jo kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu uz skatuves kāps arī Londonā dzimušais un Nigērijā skolotais pasaulslavenais džeza dziedātājs Ola Onabule, kura samtaino balsi pirmo reizi varēs dzirdēt Liepājā. Kā neviens cits viņš māk vienā audumā saaust džezu un soulu, par ko varēs pārliecināties, klausoties izlasi no Onabules jaunākā albuma Point Less.

31. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pilsēta un SEB banka. Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja