Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ditas Rietumas kino izlase: 1. VI - 7. VI

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Neprāts

@@

Režisors Deniss Iliadis. Lomās Tofers Greiss, Dženesisa Rodrigesa, Patrīcija Klārksone u. c.

Neprāts no vidusmēra amerikāņu šausmu filmu izstrādājumiem cenšas atšķirties ar gana rafinētu manipulācijas tehniku, un skatītājs patiešām labu laiku, iespējams, jūtas tikpat apjucis kā filmas varonis – no psihiatriskās klīnikas izlaistais Toms (Tofers Greiss), kurš atgriežas tēva mājās. Tas, kas tur notiek, ir daudz sliktāk par Toma pieredzi klīnikā. Taču pilnīgi iespējams, ka psihedēliskās šausmas norisinās nevis glaunajā villā, bet gan Toma prātā. Filmā spēlē viena no interesantākajām amerikāņu kino raksturlomu tēlotājām – Patrīcija Klārksone.

 

Melnraksts

@@@

Režisors Sergejs Mokrickis. Lomās Ņikita Volkovs, Severija Janušauskaite, Jūlija Peresilda, Irina Gorbačova u. c.

Ambiciozs Krievijas produkts, kas piesaistīs skatītājus, kuri atceras grāvējus Nakts sardze un Dienas sardze. Arī Melnraksts ir Krievijas fantasta Sergeja Lukjaņenko darba ekranizācija. Šo filmu veidojusi kompānija, kas līdz šim pamatā strādājusi nevis komerciālajā, bet gan festivālu kino laukā. Filmas galvenais varonis, stilīgais Maskavas datorists Kirils (Ņikita Volkovs), tiek izdzēsts no laikabiedru atmiņas un "mētāts" pa paralēlajām pasaulēm. Lidojošās matrjoškas ložmetējnieces nenoliedzami ir tēls, kas pārspēj jebkuru Holivudas fantāziju...

 

Blēži 

Režisors Andrejs Ēķis. Lomās Intars Rešetins, Rēzija Kalniņa, Ieva Florence, Ralfs Eilands u. c.

Latviešu filmas min cita citai uz papēžiem. Pēc draisko Svingeru komerciālajiem panākumiem Latvijā, Igaunijā un Ukrainā tā pati radošā komanda režisora Andreja Ēķa vadībā turpina iesākto taku: piedāvā ar askētisku budžetu, ekonomiski izvēlētām filmēšanas vietām un kompaktu aktieru ansambli uzņemtu komēdiju, kas balstās uz atraktīvām pikantērijām un nacionālo raksturu īpatnībām. No Svingeriem uz Blēžiem ir pārnācis Intars Rešetins, sevi jauniem izaicinājumiem ir lēmusi teju klasiķe Rēzija Kalniņa, jaunā aktrise Ieva Florence un mūziķis Ralfs Eilands.

 

Dziesmuvara

Režisors Askolds Saulītis

Dažos seansos kinoteātrī Splendid Palace ir skatāma Askolda Saulīša jaunā dokumentālā filma Dziesmuvara. Pēc pirmizrādes, kas notiks 1. jūnijā, 2. un 3. jūnijā tiks piedāvāti filmas bezmaksas seansi (iepriekš gan jāizņem biļetes kino kasē). Scenārists Dainis Īvāns un režisors Askolds Saulītis ir pārliecinošs tandēms, kura spēkos ir radīt oriģinālu, faktoloģiski bagātīgu vēstījumu par Dziesmu svētkiem. Darbā izmantots apjomīgs arhīva materiālu klāsts, filmas formā mēģināts piedāvāt arī subjektīvāku skatījumu uz Dziesmu svētku vēsturi un procesu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja