Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase. 10.XII - 17.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas 

Makbets ****
Režisors Džastins Kurcels. Lomās Maikls Fasbenders, Mariona Kotijāra, Padijs Kosidains, Šons Heriss

Naivi cerēt, ka plašas tautas masas gāzīsies uz Šekspīra Makbeta ekranizāciju, tomēr cerība mirst pēdējā. Tā ir jaudīga filma ar izcilo Maiklu Fasbenderu titullomā un oskaroto franču aktrisi Marionu Kotijāru lēdijas Makbetas lomā. Askētiska un drēgna ir šīs filmas pasaule. Makbeta un viņa dzīvesbiedres noziegumi ir balstīti ne tik daudz ambīcijās, cik galvenā varoņa posttraumatiskajā efektā (sk. rakstu). Šis akcents ļauj Austrālijā dzimušā spilgti apdāvinātā režisora Džastina Kurcela filmu uzskatīt ne tikai par spēcīgu, bet arī ļoti mūsdienīgu.

Auni ****
Režisors Grimurs Hākonarsons. Lomās Sigurdurs Sigurjonsons, Teodors Jūliosons, Šarlote Bēvinga

Hipsterīgā kinoteātra Bize un KSuns piedāvājumā – lieliskā islandiešu filma Auni. Tā var lepoties ar pamatīgu godalgu kolekciju, ko aizsāka balva šā gada Kannu kinofestivālā. Filma par Islandes vīriem – diviem brāļiem aitkopjiem ar pamatīgu raksturiņu Gumi un Kidi – un viņu lolojumiem auniem piedāvā gan eksotisku nacionālo kolorītu, gan režisora Grimura Hākonarsona profesionālās prasmes aizraujoši izstāstīt šķietami vienkāršu stāstu. Filma atgādina veco labo gruzīnu kino.

Krampus **
Režisors Maikls Douertijs. Lomās Ādams Skots, Tonija Kolete, Deivids Kekners u. c.

Holivudas "pīrādziņš"/produktiņš, kas pieskaņots publikas gaumes sezonalitātei. Cik tur vairs palicis līdz Ziemassvētkiem, tāpēc tiek servēta tematiski atbilstoša šausmenīte: kādu ģimenīti apciemo nevis Ziemassvētku vecītis, bet gan radījums, kura vārdā nosaukta filma, – Krampus. Nedaudz žēl lieliskās austrāliešu aktrises, labas komiķes Tonijas Koletes (māmiņas lomā), kura arīdzan iesaistījusies šajā ar Ziemassvētku atribūtiku dāsni "apspraudītajā" baismeklītī, kas pilns ar šausmu filmu štampiem.

Sekss, narkotikas un zvaniņš skan **
Režisors Džonatans Levains. Lomās Džozefs Gordons-Levits, Sets Rougens, Entonijs Mekijs.

Žetons filmas The Night Before latviskā nosaukuma autoriem. Nu kāda tur Nakts pirms (Ziemassvētkiem), kas var maldināt ģimenes auditoriju, solot svētsvinīgas noskaņas! Šajā filmā viss ir jestri un brutāli, kā jau pēdējo gadu dikti populārajās Holivudas komēdijās, piemēram, Paģiru triloģijā, par draudziņiem, kuri norāvušies no ikdienas ķēdes un ļaujas asām izjūtām, kairinājumiem un pārmērībām. Šajā filmā Ņujorkā Ziemassvētkos ārdās trijotne Seta Rougena, Džozefa Gordona-Levita un Entonija Mekija atveidā. Zviedzamgabals ar vēmeklīšu akcentu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja