Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Filmas Juras laikmeta pasaule recenzija. Diena ar dinozauriem

Juras laikmeta parka filmu sērijas jaunākā daļa skatītājiem piedāvā izdzīvot garu dienu zoodārza, atrakciju parka un dabas rezervāta krustojumā, kura aplokos ierasto, piejaucēto zvēru vietā klīst ģenētiski modificēti dinozauri. Kinolente sevī veiksmīgi apvieno gan ģimeniskas piedzīvojumu filmas, gan action blokbastera garu.

Briesmas un izklaide

Pienākot vasarai, šķiet tikai likumsakarīgi, ka kinozāles piepilda Holivudas blokbasteri, kuri cits ar citu sacenšas par sezonas visvairāk gaidītās filmas un lielāko skatītāju simpātiju (lasīt - ienākumu) godu. Maija mēnesī kinomīļus priecēja Marvel komiksu supervaroņu franšīzes Atriebēji otrā filma. Jūlijā kinoteātros atgriezīsies Terminators Arnolds Švarcenegers un faniem atkal tiks piedāvāta tikšanās ar slepeno aģentu Ītanu Hantu nu jau pēc skaita piektajā Neiespējamās misijas filmā. Savukārt jūnija sākumā - 22 gadus pēc pirmās Juras laikmeta parka filmas iznākšanas - pirmizrādi visā pasaulē piedzīvo Juras laikmeta pasaule. Jaunā kinolente, neskatoties uz jau diviem franšīzē tapušajiem turpinājumiem, tiek piesaukta kā oriģinālās filmas tiešā mantiniece, iespējams, tāpēc, ka iepriekšējās piedzīvojušas tipisku sīkvelu likteni, nespējot turēt līdzi režisora Stīvena Spīlberga fantāzijai par dinozauru atdzimšanu.

Juras laikmeta pasaulē beidzot īstenojies sapnis par pilnvērtīgi funkcionējošu izklaides parku, kura apmeklētāji aicināti sastapties ar aizvēsturiskajām radībām aci pret aci. Būtībā filmas režisora Kolina Trevorova radītā aina stipri atgādina Amerikas lielāko atrakciju parku un zoodārza krustojumu, kas turklāt izteiksmīgi saskaņots ar mūsdienu kultūras tendencēm - pa parku apmeklētājus pavada videoieraksts ar atpazīstamo amerikāņu komiķi Džimiju Felonu, neiztrūkstošas ir Starbucks kafijas krūzītes atpūtnieku rokās, savukārt bērneļiem dota iespēja pašrocīgi apmīļot kādu miermīlīgāku dinozaursugas pārstāvi, gluži kā aitiņas Rīgas zoodārza Lauku sētā.

Tomēr šajā idillē izklaides industrija paģēr savu, un skaidrs, ka piesaistīt citādi telefonos un planšetēs ieurbtos ļaužu skatienus eksotiskajiem zvēriņiem kļūst aizvien grūtāk. Tad nu parka vadītāji ķeras pie saukļa "Bigger, scarier, with more teeth - bigger excitement" (jo lielāki, briesmīgāki, ar vairāk zobiem - jo vairāk sajūsmas), un atrakciju parkā ar gēnu inženierijas palīdzību top pirmais dinozaurs - hibrīds. Lieki teikt, ka tā nav īpaši laba ideja un jau tā mākslīgi radīto ekosistēmu ieved kārtējā haosā, kuru kinoskatītājiem jau bijusi iespēja iepazīt iepriekšējās franšīzes filmās. Ar apbrīnojami inteliģentā, vardarbīgā un ar kamuflāžas spējām apveltītā jaunrades subjekta izraisīto postažu parkā cīnās Krisa Prata attēlotais varonis, kurš dienas aizvada, pieradinot četrus mežonīgus velosireptorus, un parka menedžere Keita (Brūsa Dalasa Hovarda), kura visa šī jucekļa laikā pamanās parka teritorijā pazaudēt abus savus māsas dēlus.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 9. jūnija, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja