Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dirty Deal Teatro notiks divu jaunu lugu lasījumi

21. februārī plkst. 19 biedrība Darbnīcas un Dirty Deal Teatro sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi piedāvā iepazīties ar diviem Latvijas jaunās dramaturģijas konkursā 36 stundas iesūtītajiem tekstiem lasījumu formā, informēja teātra pārstāve Daina Tabūna. Ieeja bez maksas.

36 stundu konkursa nolikums paredz, ka autori iesūta jau gatavus tekstus, kurus vērtē ekspertu komisija, lai varētu sākties būtiskākā konkursa daļa – 36 stundu darbnīcas posms, kurā profesionālā līmenī tiek iestudēti divu tekstu lasījumi, kas šīs darba nedēļās beigās tiek nodoti skatītāju vērtējumam. Iepriekšējo darbnīcu pieredze liecina, ka 36 stundās top gandrīz vai gatavas izrādes.

Šogad vērtēšanai tika iesūtīti 17 teksti, no kuriem gala lasījumiem tika izvēlēti Nila Saksa Džastins Bībers satiek tēvu, kurā patiesi darbojas arī minētais dziedātājs, un Austra Pirktiņa Saimnieks – teksts ar vampīru piedalīšanos.

Viens no ekspertiem dramaturgs Lauris Gundars komentē: "17 dramaturģiski teksti, neskaitot tos, kas teātros jau tiek iestudēti pašlaik – tas ir ļoti cienījami tik mazai valodai viena gada laikā. Ļoti dažādi stili, tematika un risinājumi, dažādām auditorijām gan vecuma, gan interešu ziņā. Divi lasījumiem atlasītie teksti ir labi, žēl, ka mūsu rocība neļauj publiskot vairāk, tomēr cerams, ka to darīs citi: darbnīcas loma vairāk ir atrast un uzrādīt dramaturģiju veidot gribošos. Tādu ir stipri vairāk, nekā mēs savā tradicionālajā pieticībā vēlamies domāt. Īpaši vērtīga būs pašu dramaturgu klātbūtne mēģinājumu procesā – tā īpaši strauji veicina izpratni par pašu radītajiem tekstiem, to plusiem un mīnusiem."

Lasījumu iestudēšanas posms jeb 36 mēģinājumu stundu atskaite sāksies 16. februārī. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies režisores Daiga Kažociņa un Marta Elīna Martinsone. Lasījumos piedalīsies aktieri Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis, Jurģis Spulenieks, Āris Matesovičs, Madars Zvagulis un Armands Berģis.

36 stundas ir vienīgais nacionāla mēroga lugu konkurss, kas nu jau kļuvis regulārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja