Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dirty Deal Teatro pirmizrāde leļļu trillerim Medījums

Mīlestība ir viena sarežģīta padarīšana, pat ja šķiet, ka viss ar to ir kārtībā. Apjaust nemitīgu nāves klātbūtni, pat ja tā ikdienā nešķiet klātesoša. Mēs visi esam saistīti savā starpā, pat ja tā neizskatās. Šīs ir trīs patiesības, kuras režisors Mārcis Lācis ar savu izrādi Medījums vēlas uzjundīt ikkatra skatītāja prātā. Viņa režijā tapušais trilleris Medījums, kas ir leļļu teātra izrāde pieaugušajiem, pirmizrādi piedzīvos 17. martā plkst. 19 - Dirty Deal Teatro.

Pirmais, kas ienāk prātā, izdzirdot vārdu "trilleris", ir asociācijas - spraigs sižets ar ierasto: asinis, sekss un nauda. Tomēr režisors skaidro: "Izrādē mirst skaisti un daudz, bet ar asinīm šoreiz nešļakstīsimies. Juteklīgas ainas garantēju, savukārt naudu atmetam."

Mārcis Lācis, savu darbu raksturojot, stāsta, ka Medījums ir dramatiska un pat divās dažādās leļļu tehnikās veidota izrāde. Pats izrādes autors ir 2004. gada Latvijas Kultūras akadēmijas absolvents, kurš kopā ar domubiedriem darbojies radošajā apvienībā UMKA.lv. Apvienība savulaik arī iesāka eksperimentus leļļu teātra jomā Latvijā. Arī šī izrāde ir kā eksperiments, šoreiz lelles un dramatiskā teātra aktieri Jānis Skanis, Mārtiņš Brūveris, Armands Berģis, Antons Zamišļajevs un pats Mārcis Lācis pastāvēs kā līdzvērtīgi spēles partneri, lai atklātu Mednieka stāstu. Jautāts, vai pieaugušajiem patīk vērot lelles, M. Lācis atbild: "Ja lelles ir interesantas un tās tiek vadītas plastiski, rodas multfilmas animācijas efekts."

Režisors ideju par Medījumu auklējis ilgi - četrus gadus. Viņš atklāj, ka, veidojot maģistra diplomdarbu Novakars: Kopsavilkums, nav paguvis uztaisīt pēdējo no četriem stāstiem - par vecu vīru ratiņkrēslā, kurš raksta vēstules dienasgrāmatas formā savai mirušajai sievai un kuram mājās ir kamīns ar runājoša lāča galvu virs tā. Stāsts ir par šo vientuļo vīru, kurš savā mūža novakarā mitinās meža būdā ar nomedīto zvēru - zaķa, brieža, āža un lāča - trofejām, kas nevar vien sagaidīt atriebības stundu. Izrāde ir par garīgām traumām, kas radušās no mīlestības, kaisles un stiprām ilgām pēc citādas dzīves - teikts Medījuma pieteikumā.

Režisors Mārcis Lācis jau iepriekš sevi pieteicis ar izrādi Dirty Deal Teatro - Quo vadis? -, diviem darbiem Latvijas Nacionālajā teātrī - Novakars: Kopsavilkums un Skalbi un Valdi, kas tapis kopā ar Regnāru Vaivaru -, kā arī ar Liepājas teātrī tapušo izrādi Runcis zābakos.

Tuvākās Medījuma izrādes - 23. martā, 7. un 13. aprīlī. Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja