Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dirty Deal Teatro top izrāde bērniem Blēņas un pasakas

Bērnu un jauniešu teātra izrāžu repertuāra Šmulītis ietvaros 26. septembrī pirmizrādi _Dirty Deal Teatro _piedzīvos jauns iestudējums 3 līdz 10 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem – izrāde Blēņas un pasakas pēc Imanta Ziedoņa pasaku krājuma motīviem, informēja teātra pārstāve Daina Tabūna.

Izrāde Blēņas un pasakas būs ceļojums Imanta Ziedoņa pasaku pasaulē, kur šķietami parasti priekšmeti iegūst spilgtus raksturus un iekuļas dažādās negaidītās dēkas. Tā būs gan jautra rotaļa bērniem, gan meistarklase vecākiem, gan piedzīvojums ar pārsteidzošu mūziku un instrumentiem, blēņām un pekstiņiem.

Izrāde tiks veidota objektu un leļļu teātra estētikā. Pogas, zobu birstes, uzpirksteņi un vēl daudzi citi priekšmeti aktieru rokās kļūs par izrādes varoņiem, aicinot mazo un lielo skatītāju iedarbināt arī savu iztēli un palūkoties uz lietām vērīgāk.

"Topošās izrādes idejas pamatā ir mana personīgā saskare ar Imanta Ziedoņa Blēņām un pasakām bērnībā. Manuprāt, tas ir unikāls materiāls, ko raksturo fantastiska izdoma un humors. Šo pasaku oriģinalitāte slēpjas šķietamajā "nepareizumā", jo tās atšķiras no pieņemtā stereotipa, kādām jābūt pasakām. Taču tajās ir senas un īstas patiesības," stāsta Blēņu un pasaku režisors Ģirts Šolis.

Izrādes scenogrāfs ir mākslinieks Reinis Pētersons. Sadarbībā ar Pētersonu Šolis jau agrāk iestudējis augsti novērtētas un bērnu iemīļotas izrādes – Divas Lotiņas un Emīls un Berlīnes zēni Latvijas Leļļu teātrī. Blēņas un pasakās uz skatuves dauzīsies Arnita Jaunzeme, Valdis Vanags un Mikus Frišfelds, kurš ir arī izrādes mūzikas autors.

Plašāka informācija par Blēņām un pasakām un citām Šmulīša izrādēm atrodama interneta mājas lapā www.smulitis.lv. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja