Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sarunas Smiļģa kabinetā norisināsies ar aktieri Gundaru Grasbergu

LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 23. februārī plkst. 18.00 norisināsies Sarunas Smiļģa kabinetā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Gundaru Grasbergu, informēja muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs pēc Latvijas Kultūras akadēmijas absolvēšanas, no 2006. gada ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris. Pateicoties savai dabas dotajai organikai, profesionālajām iemaņām, skatuviskajai pievilcībai, darba spējām, muzikalitātei un radošam nemieram, nepilnu divdesmit gadu laikā viņš ir kļuvis par personību teātrī, kas tagadnes skatuves mākslā ir ne tik bieži sastopama parādība.

Gundars Grasbergs vairākkārt piedalījies poētiskās izrādēs, kurās nepieciešama ne tikai dzejas izjūta, bet prasme caur poētiskām detaļām nospēlēt vispārinājumu, atklāt simbolisko tēla slāni un interpretēt lomu. Par īpašu pagrieziena punktu kļūst darbs pie Kirila Serebreņņikova un izcili nospēlētā Voiceka loma tāda paša nosaukuma izrādē 2012. gadā. Pēc šīs izrādes veidojis vairākas konceptuāli izcilas lomas - Raini Raiņa sapņos, Kangaru Ugunī un naktī, Gregersu Verli Mežapīlē, Kreonu Antigonē, Franci Sebaldu Klūgu mūkā, kurās risinājis dažādas filozofiskas tēmas.

Katrā no tām viņš bijis izcils, to apliecina Spēlmaņu nakts Gada jaunā skatuves mākslinieka tituls par Rogožina tēlu O.Krodera iestudētajā F.Dostojevska Idiotā Valmieras Drāmas teātrī. Pēc tam G. Grasbergs ir vairākkārt nominēts Spēlmaņu nakts balvām, kas apliecina, ka ar aktiera Gundaru Grasbergu spilgto māksliniecisko izteiksmi ir jārēķinās ikkatram Nacionālā teātra skatītājam.

Sarunās Smiļģa kabinetā, kuras vadīs muzeja vadītājs, LKA profesors Jānis Siliņš, skatītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt jaunākās paaudzes skatuves mākslinieku, analizēt un vērtēt aktiera devumu kontekstā ar 21. gadsimta Latvijas profesionālā teātra māksliniecisko virzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Augļi un ogas

Jūs jau zināt – ja uz kādu brīdi iestājas klusums, nebūs labi! Krietnu laiku ieklausījos klusumā, kas valda ap Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvēšanu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja