Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Āgenskalna tirgū būs skatāma Kvadrifrona izrāde Marija un zibens

Šī gada 19. jūnijā plkst. 16.00 un 19.00 Āgenskalna tirgus teritorijā būs skatāma teātra trupas Kvadrifrons veidotā izrāde Marija un zibens, kas tapusi 2021. gadā Valmieras vasaras teātra festivālā, informēja teātra trupas pārstāvji.

Izrāde, kas ieguvusi skatītāju un kritiķu atzinību, līdz šim tikusi izrādīta tikai Valmierā, bet ar Āgenskalna tirgus gādību tā pirmo un, iespējams, pēdējo reizi pieejama arī Rīgas skatītājiem.

Pusaudžu auditorijai adresētais iestudējums vēsta par savas identitātes meklējumiem un aizvadītajā Spēlmaņu nakts ceremonijā apbalvots ar skatuves naglu "par meistarību izcili kodolīgā stāstā huligāniskā atsperīgumā ar paaudzes vienojošu asprātību izteikt jauna cilvēka pieaugšanas, sevis un otra atrašanas mokas, mulsumu, kaunu un vientulību, kad vienīgais orientieris ir vien maza zibens atstāta rētiņa uz ciskas".

Izrādi veidojusi režisore Paula Pļavniece, kustību režisors Rūdolfs Gediņš un teksta autors Klāvs Mellis, kā arī aktieri ​​Ance Strazda, Reinis Boters, Sandija Dovgāne un Āris Matesovičs. Mūzika - Reinis Boters; skaņas pēcapstrāde - Kārlis Tone.

Izrādes anotācija vēsta: "Marijai bērnībā iespēra zibens. Viņa neatceras pašu spērienu, toties atceras visu pārējo: bija vēls rudens, oranži mākoņi, saule tālu priekšā, ietve, silts lietus. Tad bija būkšķis, zibsnis un tumsa. Zibens atstāja divas rētiņas, tādus kā punktiņus uz Marijas ciskas. Pa vienu rētiņu zibens ienāca, bet pa otru - izgāja ārā. Vieta ap tām ir nejūtīga - tajā var bakstīt, bet Marijai nesāp. Viņa to nevienam nav teikusi, lai gan tas būtu neslikts ballīšu prikols. Viņai nez kāpēc ir tāds kā kauns. Šovasar Marija satiks Loti. "Seksīgas rētiņas," sacīs Lote, "tev ne par ko nav jākaunas." 

Marija un zibens ir vasarīga izrāde par mīlestību un cita veida patikšanām, mulsinošo pasauli, kas kļūst arvien mazāka, un mocībām, kuras mums nemitīgi uzkrauj noslēpumainais spēks vārdā dzīve."

Izrāde ieteicama skatītājiem no trīspadsmit gadu vecuma, un tā notiek ārtelpās - Āgenskalna tirgus teritorijā (Rīgā, Nometņu ielā 64). Ieejas biļetes iespējams iegādāties teātra trupas Kvadrifrons  mājaslapā: kvadrifrons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja