Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina pieteikties teātra un dejas menedžmenta apmācību ciklam Theatre Expanded

2016. gada februārī Latvijas Jaunā teātra institūts ar ERAF Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu uzsāk profesionālās apmācības programmu Theatre Expanded teātra un citu skatuves mākslas jomu menedžmenta studentiem un jaunajiem profesionāļiem.

Programma sastāv no piecām divu dienu ilgām darbnīcām februārī, martā un aprīlī vadošo Eiropas laikmetīgā teātra festivālu un teātra namu kuratoru, producentu un dramaturgu vadībā. Diviem programmas dalībniekiem būs iespēja divas nedēļas stažēties Tallinas teātra centrā Vaba Lava 2016. gada maijā un Starptautiskajā Jaunā teātra festivālā Homo Novus Rīgā 2016. gada septembrī, kā arī apmeklēt vairākas ar dažādiem teātra menedžmenta praktiskiem aspektiem saistītas lekcijas Tallinā.

Programmas mērķis ir sniegt teātra menedžmenta studentiem un profesionāļiem izpratni par laikmetīgā teātra un dejas attīstību pasaulē un saikni ar plašākām sociālām un politiskām norisēm. Profesionālās zināšanas un iemaņas īpaši noderēs, iesaistoties starptautiskos laikmetīgā teātra procesos un starpdisciplināros projektos, veidojot jaunu neatkarīgu skatuvi vai festivālu, izmēģinot netradicionālus producēšanas modeļus (darbs ar neprofesionāļiem, iestudējumi ārpus teātra skatuves) un strādājot, lai atklātu un atbalstītu jaunus māksliniekus.

Programma ir paredzēta Latvijas Kultūras akadēmijas teātra un dejas menedžmenta, radošo industriju un audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas studentiem bakalaura un maģistra līmenī, kā arī jaunajiem profesionāļiem, kuri kā producenti vai kuratori strādā ar laikmetīgo teātri vai deju individuāli, valsts vai neatkarīgajos teātros.

Pirmā darbnīca notiks 5. un 6. februārī, un to vadīs deSingel teātra nama un Kunstenfestivaldesarts dibinātāja un ilggadīgā kuratore, Briseles Brīvās universitātes goda doktore un Erasmus balvas laureāte Frī Laisena (Brisele). Otro darbnīcu 23. un 24. februārī vadīs Bristoles producentu apvienības In Between Time vadītāja un tāda paša nosaukuma festivāla kuratore, Pola Hamlina fonda prestižā Breakthrough Award saņēmēja Helēna Koula (Bristole). Turpmāko darbnīcu vadītāji un laiks tiks izziņots individuāli programmas dalībniekiem. Profesionālās darbnīcas papildinās vieslektoru lekcijas plašākai publikai.

Informācija par pieteikšanās kārtību publicēta šeit. Pieteikšanās termiņš: 2016. gada 1. februāris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja