Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aktieris Mārtiņš Egliens veselības stāvokļa dēļ aizgājis no Latvijas Nacionālā teātra

Aktieris Mārtiņš Egliens veselības stāvokļa dēļ aizgājis no Latvijas Nacionālā teātra, informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Viņa norāda, ka teātra vadība augstu vērtē Egliena darbu, ko pierāda arī fakts, ka nākamajā sezonā viņam bija paredzēta loma bez teksta. Latvijas Nacionālais teātris respektē Egliena lēmumu aiziet no teātra un novēl aktierim drīzu izveseļošanos.

Februārī portālā Ziedot.lv tika ievietota informācija par palīdzības nepieciešamību Eglienam. Dažas stundas pēc sludinājuma publicēšanas finanšu līdzekļi bija savākti.

Jau kādu laiku Egliens juta, ka viņam radušās problēmas ar balsi, taču pirms gada viņš saprata, ka situācija ir nopietna, jo vairs nespēja normāli parunāt.

Kopš tā laika Egliens bijis pie neskaitāmiem ārstiem, izmeklējumiem un procedūrām. Apmeklēti vairāki speciālisti - otolaringologi, neirologi, osteopāti, kineziologs, manuālais terapeits, psihiatrs, logopēds, balss treneris, adatu terapija un pat dziednieki.

Aktieris dzimis 1977.gada 13.oktobrī. Kopš 2000. gada Egliens bija Latvijas Nacionālā teātra aktieris. Par Ako dēla lomu iestudējumā Indriķa hronika un Faka lomu iestudējumā Rietumu krastmala 2001.gadā Egliens nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā labākais jaunais skatuves mākslinieks.

Ziņots, ka patlaban Egliena pazaudētā balss ir atgriezusies, viņš spēj runāt, tomēr ne skaļi. Viņam Vācijā diagnosticēta reta balsenes slimība, ko medicīniski vēl nemāk izārstēt. Vācu ārsti viņam teikuši, ka visa mūža garumā muskulī ap balss saitēm būšot jāinjicē botokss, taču aktieris pats pieļauj, ka varbūt spazmas muskulī rimsies pašas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja