Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ar trīs iestudējumiem Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris

12. un 13. augustā Dailes teātrī viesosies Liepājas teātris, piedāvājot skatītājiem gan Spēlmaņu nakts balvai nominētas izrādes, gan intrigu – Liepājas teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrādi, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

12. augusta vakarā skatītājiem tiks rādīta cilvēka drāma Ziloņcilvēks, kuru iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere. Tas ir stāsts par reālu vēsturisku personu Džonu Meriku, kurš dzīvojis viktoriānisma laikmeta Londonā un sava kroplā, iedzimtās slimības deformētā ķermeņa dēļ iesaukts par Ziloņcilvēku. Iestudējumā titullomu atveido aktieris Egons Dombrovskis, kurš par Merika lomas atveidojumu saņēmis Spēlmaņu nakts nomināciju Gada aktieris. Kritiķis Normunds Akots Merika tēlu raksturojis kā "caur sirdi izlaistu lomu, kurā dzimušais tēls nav atkārtojams". Pārējās lomās varēsim redzēt Edgaru Ozoliņu, Inesi Kučinsku, Aneti Berķi, Kasparu Kārkliņu, Mārtiņu Kalitu, Rolandu Beķeri, Gati Maliki un Kasparu Godu.

Savukārt 13. augustā skatītājiem tiks piedāvāts iestudējums Portreti. Vilki un avis, kuru pēc Aleksandra Ostrovska lugas iestudējis Viesturs Meikšāns. Izrāde saņēmusi sešas Spēlmaņu nakts nominācijas, tai skaitā Gada lielās formas izrāde. Režisors iestudējumu veidojis kā savdabīgu portretu galeriju, vienlīdz lielu nozīmi piešķirot katram lugas tēlam. Ikviens no tēliem ir gan centrs, gan fons. Izrāde sastāv no vairākām mini izrādītēm, kas noslēgumā saslēdzas vienotā veselumā. Tā ir novērojums par cilvēka dabu, kur galvenais konflikts ir starp patiesām emocijām un aukstasinīgu aprēķinu, spoži atklājot, kā mainās cilvēks dažādās situācijās – katrs no varoņiem reizēm ir vilks, kurš mantkārības un sava labuma dēļ saplosa apkārtējos, reizēm avs, kuru saplosa kāds cits.

Lomās iejutīsies Inese Kučinska, kura par šo lomu tika nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā Gada aktrise, Edgars Ozoliņš, Everita Pjata, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods, Ilze Trukšāne, Rolands Beķeris un Gatis Maliks.

Paralēli tam abos datumos Mazajā zālē tiks spēlēta Liepājas teātra direktora Herberta Laukšteina monoizrāde Cilvēks, kas vairās no lifta Gaļinas Poliščukas režijā. Tas ir humora pilns stāsts par to, kā par kāda cilvēka vienīgo draugu kļūst lifts. "Neskatoties uz kapsētas stilistiku, kas dominē izrādes vizuālajā tēlā, iestudējuma dominējošā intonācija tomēr ir gaiša un pat optimistiska. Cilvēks, kurš vairās no lifta nav par vientulības un vecuma nolemtību, bet par to, ka dzīvi ir vērts mīlēt. Arī tad, ja liekas, ka nav, par ko," par izrādi rakstījusi kritiķe Līga Ulberte.

Biļetes uz visiem iestudējumiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja