Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Brīnumzemē ieved iztēles pasaule. Cirka un teātra sintēze krāšņā izrādē Alise Brīnumzemē

Iluzionistu Daces un Enriko Pecolli pirmā lielformāta izrāde tapa pirms 12 gadiem, un Amerikā tā tika apbalvota kā labākā ģimenes izrāde. Šī ir otrā viņu producētā un režisētā lielformāta izrāde, kas jau pirms pāris gadiem bija gatava startam, viesizrādēm un jau tikusi izrādīta ASV teātros. Un tad – pandēmija!

"Tagad esam izrādi rekonstruējuši, bet uzskatām to par jaunu, jo mākslinieku sastāvs ir mainījies," komentē Dace Pecolli. Lai piedalītos iespaidīgajā šovā, mākslinieki šurp sabraukuši no visas pasaules – Šveices, Itālijas, Polijas, Amerikas. Alises lomā iejutusies Latvijas māksliniece Lelde Feldmane.

Alise Brīnumzemē ir modernā teātra/cirka izrāde. "Esam iedvesmojušies no slavenā Kanādas Cirque du Soleil. Mums patīk viņu augstais tehniskais līmenis, radošais mākslinieciskais lidojums un, protams, humors, kas caurvij izrādes," skaidro D. Pecolli. "Šī brīnišķīgā darba izvēle ir gluži pamatota, jo Lūiss Kerols ir otrs populārākais autors pēc Šekspīra, kura darbi tiek izmantoti filmās, izrādēs, animācijā utt. Tas nozīmē, ka šajā darbā ir iekodēta kāda īpaša maģija, kas ir aktuāla un iedvesmojoša vienmēr." Dace ar izteiksmi citē Alises jautājumu Baltajai Karalienei: "Bet kā? Tas taču nav iespējams!" Uz to Karaliene saka: "Hmmm... Tas ir tikai treniņa jautājums. Es tavā vecumā noticēju trīsdesmit neiespējamām lietām jau pirms brokastīm." Šis ir arī Daces un Enriko Pecolli princips. "Mēs dzīvojam, visu laiku ticot neiespējamajam, strādājam, līdz tas kļūst iespējams," saka Dace. To var attiecināt arī uz abu izveidoto iluzionisma muzeju un teātri Mystero. 25 gadus par to tika sapņots, krāti rekvizīti, un nu muzejs ir. Vienīgais Baltijas valstīs!

Par izrādi runājot, D. Pecolli stāsta, ka kostīmu māksliniece Elita Patmalniece pirms tam nebija redzējusi Kerola darba ekranizācijas un iestudējumus. "Tas bija pluss, jo tērpi ir absolūti oriģināli un neatkārtojami, tapuši pēc maniem stāstiem par šo tēlu raksturu." Mūziku izrādei speciāli komponējis Kanādā dzīvojošais itāļu komponists Endzo de Roza, kurš sacer mūziku filmām un teātra izrādēm. Dace piebilst, ka, neskatoties uz ārzemju mākslinieku piedalīšanos, izrāde ir Made in Latvia. "Videoinstalācijas ar Enriko veidojam paši. Enriko ir mācījies mapinga tehniku, kostīmi šūti Dailes teātrī, apavi darināti Elegantā. Un par izrādi jau ir noslēgti līgumi ar Amerikas teātriem, martā dosimies turp, ar Latvijas vārdu piedalīsimies konkursos."

Rīgā cirka/teātra izrādi visai ģimenei Alise Brīnumzemē varēs noskatīties VEF Kultūras pilī 23. septembrī plkst. 15.00 un 18.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja