Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģertrūdes ielas teātrī notiks pirmizrāde Escape Room: mīts par brīvību

Ģertrūdes ielas teātrī starptautiska projekta Brīvtelpa (Freiraum) ietvaros Mārtiņš Eihe, Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Laila Burāne un Ieva Kauliņa strādā pie iestudējuma Escape Room: mīts par brīvību, kura pirmizrāde plānota 8. martā, informēja Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji.

Iestudējuma pamatā ir mīts par Mīnotaura labirintu. Lai uzturētu mieru starp karojošajām valstīm, Atēnu iedzīvotājiem uz Krētu ik gadu jāsūta septiņi zēni un septiņas meitenes. Upuri tiek ievesti labirintā, kur tos aprij Mīnotaurs – briesmonis ar vērša galvu un cilvēka ķermeni. Varonis Tēsejs nolemj izbeigt nežēlīgo asinsizliešanu un dodas uz Krētu, kur ar valdnieka meitas un Mīnotaura pusmāsas Ariadnes palīdzību nokauj Mīnotauru un izglābj nevainīgos jaunekļus un jaunavas.

Radošā komanda caur sengrieķu mitoloģijas prizmu risina šodienas pasaulē aktuālus jautājumus par dažādu viedokļu līdzāspastāvēšanu, izvēli starp ierasto un pārmaiņām, “citādā” vietu sabiedrībā un atbildību pret līdzcilvēkiem. Skatītāja viedoklis noteiks izrādes gaitu un tālāko ceļu labirintā – katrai izvēlei būs svars, taču novirzīties no ierastā ceļa kļūs arvien grūtāk. Escape Room ir izlaušanās spēle, kas pieprasa atbildēt uz jautājumu: “Kad mēs esam brīvi?”

Projekta Brīvtelpa mērķis ir noskaidrot, kas notiek ar brīvību Eiropas pilsētās – kādi jautājumi aktualizējas, kad iedzīvotājus, zinātniekus un māksliniekus  lūdz aprakstīt brīvību viņu dzīves vietā? Kādas problēmas kļūst saskatāmas katrā no pilsētām? 38 Eiropas Gētes institūti un to partneri – mākslinieki un sabiedriski aktīvi cilvēki – risinās šos problēmjautājumus, iztālēm ļaujot paskatīties uz sevi no malas un savstarpēji iedvesmojot. Projekta ietvaros radošā komanda Rīgā tikās ar teātra kompāniju Image Aigue (Liona, Francija), kas sadarbojas ar dažādu kultūru, izcelsmju un vecuma aktieriem. Abi teātri kopā diskutēja un analizēja jautājumus, kas skar brīvības tēmu Rīgā un Lionā. 

Radošā komanda: Agate Bankava, Laila Burāne, Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe, Ieva Kauliņa. Spēlē: Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Mārtiņš Eihe.

Nākamās izrādes 9. martā, 11. un 12. aprīlī.

Biļetes pieejamas biļešu tirdzniecības sistēmā https://biletes.git.lv/, NicePlace TELPA Kr. Barona ielā 21a. Biļešu rezervācija: [email protected].

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja