Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ģertrūdes ielas teātris tiešsaistē piedāvā izrādes Melnā sperma ierakstu

Ģertrūdes ielas teātris divas nedēļas nogales – no 8. līdz 10. un no 22. līdz 24. maijam – piedāvā tiešsaistē noskatīties Vladislava Nastavševa iestudējumu Melnā sperma, kas tapis pēc mūsdienu krievu literāta Sergeja Uhanova stāstu krājuma motīviem, informēja teātra pārstāvji.

Kopš pirmizrādes 2015. gadā Melnā sperma kļuvusi par vienu no skatītāju pieprasītākajām ĢIT izrādēm un klātienē nospēlēta vairāk nekā 100 reizes. 2015./2016. g. sezonā izrādi nominēja Spēlmaņu nakts balvai kategorijās Gada mazās formas izrāde un Gada kostīmu mākslinieks, bet Vladislavs Nastavševs saņēma balvu kā Gada režisors. Aktieri Reinis Boters, Marija Linarte, Jana Ļisova, Āris Matesovičs un Kārlis Tols, kas, izrādi veidojot, bija nesen beiguši Latvijas Kultūras akadēmiju, šobrīd kļuvuši par spilgtiem jaunās paaudzes māksliniekiem, kas aktīvi strādā gan nevalstiskajos, gan valsts teātros un sadarbojas ar dažādiem režisoriem. 

Sergeja Uhanova īsās noveles, kuru centrā ir spilgti personāži un dzīves pabērni, gluži harmsiskā noskaņā uzbur absurdas, daudzslāņainas un provokatīvas ainas, atklājot naivumu, jūtīgumu un seksualitāti, un runā tieši, pat skarbi, par dzīves ne tik pareizajām un politkorektajām pusēm, to varoņiem neslēpjoties un nekaunoties. Tie ir stāsti par attiecībām, izjūtām un sevis apzināšanos, jauniem cilvēkiem pieaugot. Izrāde veidota kā atmiņu stāsti par jauna cilvēka pieaugšanu kādā Sibīrijas ciematiņā 20. gadsimta 80. gadu beigās.

Izrādes ieraksts ar titriem latviešu, krievu un angļu valodā pēc biļetes iegādes būs pieejams ĢIT mājaslapā divas nedēļas nogales – no 8. līdz 10. un no 22. līdz 24. maijam.

Plašāka informācija un biļetes: www.git.lv.

Izrāde un ieraksts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja