Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ja pats nevari, jāsauc palīgā draugi. Liepājas Leļļu teātrī – krāsu detektīvs Lote un Lieldienas

"Grāmatas par ziņkārīgo suņu meiteni Loti ir ļoti iedvesmojošas!" uzsver Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskā vadītāja un režisore Lelde Kaupuža. Jaunā izrāde Lote un Lieldienas gan nav kāda grāmatas fragmenta uzvedums, bet ir paņemts tēls un attiecīgi veidota situācija.

Lieldienu priekšvakarā zaķim ir pazudušas krāsas. Kas gan tās par Lieldienām bez olu krāsošanas? Kurš krāsas paņēmis? Lote un draugi sāk izmeklēšanu.

Izrādē ir daudz tēlu – spēlē aktieri, ir lelles. Jauniestudējums tapis digitālajā versijā. "Šo izrādi bija iecerēts rādīt jau pagājušā gada Lieldienās," piebilst L. Kaupuža. Toreiz uz pandēmijas atnestajām izmaiņām tik ātri nesanāca noreaģēt, jo nebija gatavi ne aktieri, ne skatītāji. "Nu šiem digitālajiem projektiem pieejam racionāli. Šī izrāde ir netieša atsauce uz šo laiku. Zaķītim krāsas pazudušas tāpēc, ka viņš ir noskumis un bēdīgs. Meklēšana sākumā notiek fiziski, bet pēc tam jau redzama sakarība – nomāktais garastāvoklis, Zaķītim kā māksliniekam pietrūkst kontaktu ar citiem," stāsta L. Kaupuža un turpina: "Un vēl – indivīds uzņemas par daudz, visu grib izdarīt viens pats, bet izrādās, ka to ir grūti paveikt. Ja pats nevari izdarīt, ir jāsauc palīgā draugi. Drauga plecs, atbalsts, – un pasaule atkal ir krāsaina!"

Optimālais vecums, kam adresēta izrāde, ir bērni no diviem līdz 12 gadiem, bet L. Kaupuža uzsver, ka ideālajā variantā izrādes jāskatās kopā visai ģimenei, pēc tam tās pārrunājot – pārspriežot notikumus, tēlus un raksturus. L. Kaupuža atgādina, ka Lotes grāmatās to autors Andruss Kivirehks runā par ļoti dažādām tēmām – tostarp gan par to, ka tētis pazūd uz gadu pie kaut kādām kaķenēm, gan par to, ka Lote iet ar mammu uz kapiņiem.

Tikmēr Liepājas Leļļu teātrī top nākamā izrāde – Ģirts Šolis iestudē Ēriha Kestnera Mazo cilvēku. Izrādē būšot īsti cirka triki. Šis neparastais stāsts bez vārdiem ir par pasaulē mazāko cilvēku un viņa neticami lielo sapni kļūt par cirka mākslinieku. "Skatos video, ko sūta režisors, un ar katru brīdi kļūst aizvien interesantāk," aizrautīgi stāsta L. Kaupuža. "Neturam neko pūrā nenoteiktam laikam, kad varēs spēlēt uz skatuves. Visu darām tagad, pielāgojamies situācijai."

Teātra digitālo saturu īpaši novērtējot arī latviešu diasporas ģimenes un skolas. Uz Liepājas Leļļu teātra digitālās skatuves patlaban skatāmas arī trīs agrāk iestudētas izrādes – Sarkangalvīte, Kā ruksītim gāja un Kur zirgi?. Tās skatāmas gan mājas video nomā vietnēs Shortcut.lv un Helio.lv, gan Klases Zoom versijā, par to vienojoties ar teātri, gan Dīvāna Zoom formātā vietnē Bilesuparadize.lv, iegādājoties ģimenes biļeti vai piekļuves kodu.

Sīkāk – Liepajaslelles.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja