Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Janvārī Valmieras teātrī pasniegs Krodera balvas; Seņkovs iestudēs Nāves deju

26. janvārī Valmieras teātrī jau otro gadu tiks pasniegta Krodera balva, bet 23. janvārī pirmizrādi piedzīvos Augusta Strindberga lugas Nāves deja iestudējums (kaislību drāma divos cēlienos) Elmāra Seņkova režijā, informēja teātra pārstāve Lija Ozoliņa.

Sākotnēji Nāves deja var šķist sadzīvisks stāsts par kādu ne pārāk laimīgu laulību. Taču pamazām tas pāraug vēstījumā par jūtu entropiju, ja cilvēki ir ieslodzīti slēgtā telpā. Alise (Ieva Puķe) ir nerealizējusies aktrise, savukārt Edgars (Aigars Apinis) – līdz majoram tā arī neuzdienējies kapteinis. Neviens negrib atzīt, ka dzīves aicinājums ir nepiepildīts, un aiz garlaicības uzsāk spēlītes viens ar otra jūtām un seksualitāti un ierauj šajā spēlītē arī Kurtu (Ivo Martinsons). Tomēr viņam izdodas izrauties no elles, ko laulātie ir paši sev radījuši un kurā turpina dzīvot.

Izrādes radošajā komandā ir arī scenogrāfs Andris Freibergs, kostīmu māksliniece un scenogrāfa asistente Evija Pintāne, komponists Edgars Mākens.

Janvārī režisora Oļģerta Krodera piemiņai rīkotajā Krodera pirmdiena tiks izcelts pagājušās sezonas izaicinošākais un izcilākais teātra notikums vai personība Latvijā (pērn Krodera balvu saņēma aktrise Indra Briķe). Krodera pirmdienas vadītāji arī šogad būs aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš. 

Pirmdien, 1. decembrī, sāksies biļešu pārdošana uz Valmieras teātra janvāra izrādēm. Arī turpmāk, lai nodrošinātu iespēju skatītājiem vēl savlaicīgāk plānot teātra apmeklējumu, teātra izrāžu repertuārs tiks publicēts katra mēneša pirmajā datumā. Līdz ar to arī biļetes uz izrādēm varēs iegādāties vismaz mēnesi iepriekš. Tāpat kā līdz šim, biļetes uz izrādēm būs iespējams arī rezervēt Valmieras teātra kasē.

Biļetes uz visām izrādēm un Krodera pirmdienu varēs iegādāties Valmieras teātra, visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Plašāka informācija www.vdt.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja