Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kāda ir tā pasaule, kādā vēlamies dzīvot? Tiešsaistē atkal ir skatāma Elmāra Seņkova izrāde Irānas konference

Pēc skatītāju lūguma atkārtoti ir pieejama režisora Elmāra Seņkova godalgotā tīmekļa izrāde Irānas konference, kas ieguvusi ne tikai publikas atzinību, bet arī profesionāļu novērtējumu – 2019./2020. gada Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonijā tā atzīta par Gada notikumu digitālajā vidē

Tīmekļa izrāde Irānas konference, kas tapa 2020. gada pavasarī, būs pieejama platformā Ticketshop.lv līdz 2022. gada 20. februārim. Iestudējumā piedalās aktieri Lolita Cauka, Una Eglīte, Jekaterina Frolova, Inese Kučinska, Juris Bartkevičs, Matīss Budovskis, Mārtiņš Meiers, Agris Krapivņickis, Arturs Krūzkops, Artūrs Skrastiņš un Andis Strods. 

Iestudējuma pamatā ir mūsdienu krievu dramaturga Ivana Viripajeva luga Irānas konference Arvja Vigula tulkojumā. Darbs vēsta par šķietami zinātnisku konferenci Dānijā, kurā piedalās Rietumu kultūras gaišākie prāti, inteliģence un citi ievērojami sabiedrības cilvēki, lai spriestu par kādas citas – Irānas – valsts un tās nācijas problēmām, cilvēktiesībām un reliģiju.

Radošā komanda iestudējumu veidoja laikā, kad pasaulē valdošā pandēmija bija tikko sākusies. Režisors Elmārs Seņkovs par šo darbu saka: "Pagājis laiks, un interneta "lodziņi" jau mums ir kļuvuši par tādu kā normu, esam tik daudz laika pavadījuši tiešsaistes sapulcēs un pasākumos. Kad mēs strādājām pie šī iestudējuma, tas viss vēl joprojām šķita svešs. Manuprāt, Viripajeva teksti nav zaudējuši savu aktualitāti. Varoņi, kas satiekas Irānas konferencē, ir tik atšķirīgi! Mēs kā Rietumeiropas sabiedrība pārstāvam daudz dažādu viedokļu, nereti uzdodot sev jautājumu, cik vienoti esam savos mērķos, vērtībās, uzskatos šodien. Tāpēc vien ir vērts noskatīties šo izrādi. Vai mēs spējam uzdod sev jautājumu, kāda ir tā pasaule, kādā mēs vēlamies dzīvot? Autors labi parāda, ka šajos domu karos un viedokļu sadursmēs mēs mēdzam pazaudēt savu viedokli vai tieši pretēji – ļoti strikti un kategoriski turēties tikai pie savas nostājas. Esam priecīgi, ka cilvēki vēl joprojām interesējas par šo iestudējumu, mēs uz to jau varam skatīties kā vēsturisku liecību, kas ir piefiksēta pirms pusotra gada – tad bija nedaudz citas izjūtas, bet jautājumi vēl joprojām nav mainījušies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja