Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latviešu - slovēņu izrāde Show Your Face! piedalās festivālā Szene: Baltikum

Vācijas pilsētā Drēzdenē notiekošajā festivālā Szene: Baltikum, kura uzmanības centrā ir laikmetīgā skatuves māksla no Baltijas valstīm, 13. maijā tiks rādīta Latvijas Jaunā teātra institūta un slovēņu partneru Bunker kopīgi producētā izrāde Show Your Face!, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Izrādē Show Your Face! spēlē latviešu aktieri Andris Kalnozols, Gints Širmelis-Širmanis (abi no apvienības Umka.lv), Mārcis Lācis un mūziķis Uģis Vītiņš.Show Your Face! ir viens no trim darbiem, kas festivālā pārstāv Latvijas teātri līdzās izrādēm Mitjas mīlestība (režisors Vladislavs Nastavševs, Dirty Deal teatro) un Esi ar mani (horeogrāfe Elīna Breice, Ģertrūdes ielas teātris). Szene ir Drēzdenes teātra Societaetstheater un mākslas centra Hellerau-Europäisches Zentrum der Künste kopīgi rīkots festivāls, kas notiek jau sesto gadu pēc kārtas un katru reizi ir veltīts kādas konkrētas Eiropas valsts vai reģiona skatuves mākslai. Pēc Francijas, Polijas, Moldāvijas, Šveices un Skotijas šī gada festivāls koncentrējas uz Baltijas reģionu. No 4. līdz 16. maijam kuratores Britas Magdonas sastādītā programma piedāvās Drēzdenes publikai interesantu ieskatu laikmetīgā teātra un dejas norisēs Baltijas reģionā. Līdzās lietuviešu slavenā režisora Oskara Koršunova teātrim un Tallinas atzītajam Von Krahl teātrim Latviju festivālā pārstāv tieši neatkarīgo teātru un trupu darbi. Izrāde Show Your Face! ir fiziskā un objektu teātra izrāde ar dzīvās mūzikas pavadījumu, kuru izspēlē desmit aktieri un trīs mūziķi. Objektu un leļļu teātra žanra klātbūtne izrādē ir latviešu dalībnieku nopelns un to vācu publika varēs novērtēt aktieru Andra Kalnozola, Ginta Širmeļa-Širmaņa un Mārča Lāča spožā izpildījumā. Savukārt multiinstrumentālists un komponists Uģis Vītiņš sadarbībā ar slovēņu duetu Silence ir veidojis izrādes muzikālo noformējumu, kas ir vēl atsevišķa izrādes vērtība.Show Your Face! stāsta par ikdienišķa varoņa (galvenajā lomā – aktieru animēts bērnu kombinezons) ceļojumu cauri vēstures notikumiem un sadursmi ar varas mehānismiem.

Show Your Face! aktīvā starptautiskā apritē atrodas jau kopš pirmizrādes Rīgā 2006. gada maijā. Izrādes latviešu - slovēņu trupa ir sniegusi vairāk nekā 20 viesizrādes festivālos un teātros Slovēnijā, Vācijā, Nīderlandē, Portugālē, Itālijā, Serbijā un ASV. 2011. gada janvārī Show Your Face! devās mēnesi garā viesturnejā uz ASV, sniedzot trīspadsmit izrādes amerikāņu publikai, šķērsojot visu kontinentu un uzstājoties četros nozīmīgos ASV kultūras un mākslas centros, tai skaitā Ņujorkas leģendārajā La Mama teātrī un REDCAT centrā Losandželosā. Pateicoties ārvalstu festivālu interesei, Show Your Face! ir kļuvusi par visvairāk un vistālāk viesizrādēs pabijušo latviešu neatkarīgā teātra izrādi.

Latvijā izrāde tika nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā gada inovatīvākā izrāde, savukārt Slovēnijā tā tika nominēta gada labākajai izrādei un saņēma balvu par radošāko komandas darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja