Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas bāros norisināsies koncertizrāde Atkapusvētki

Ceturtdien, 1. februārī, pie skatītājiem nonāks koncertizrāde Atkapusvētki, kas komēdijas manierē ienesīs mitoloģijas un pēcnāves dzīves tematiku dažādos Latvijas bāros, informēja izrādes veidotāji.

Pēdējo gadu laikā pasauli satricinājuši dažādi nepatīkami jaunumi. Tā vien šķiet, ka tas ir kāds lāsts vai pasaules gals. Un nudien! Beidzot tas ir klāt, beidzot mēs visi kopā, vislabākajā kompānijā, varēsim pavadīt divas pēdējās stundas pirms pasaules gala. Vismaz tā koncertizrādes Atkapusvētki sākumā paziņo Spīgana. Neskatoties uz šiem dramatiskajiem apstākļiem, viņas transcendentālajā bārā, kā ierasts, norisinās pārdabisko būtņu brīvais mikrofons, kurā, izmantojot dzejas, stand-up, metāla, repa un blūza paņēmienus, tādi radījumi kā Lietuvēns, Satīrs, Naktstauriņfeja un citi izmantos iespēju izpaust savas eksistenciālās pārdomas.

Iestudējumu īsteno jaunie mākslinieki - aktieri, mūziķi, dzejnieki un režisori -, piedāvājot ļoti daudzveidīgu programmu un viedokļus. Pārdabiskās būtnes, kuras autori iemieso, veidotas daļēji balstoties tautas nostāstos un pievienojot lielu daļu savas personīgās būtības vai iztēles. Izrādes režisors Mārcis Broks kopā ar dramaturgu Jāni Golubovu izrādes tekstā iekodējuši visiem atpazīstamas dzīves situācijas, kuras skatot no malas, dzirdot no kāda mošķīša mutes, šķiet absurdi uzjautrinošas. Iestudējuma laikā visi klātesošie svin Atkapusvētkus, kas ir tāds kā kapusvētku turpinājums. Tieši no kapusvētku tradīcijām ņemta iedvesma sapulcināt tik atšķirīgus raksturus gluži kā lielu radu saimi, kurā ikgadējā tikšanās reizē katrs izpaužas ar savām unikālajām īpatnībām.

Izrādē piedalās Dārta Cīrule, Guntis Kursišs, Antons Grauds, Jurģis Lūsis, Sandija Dovgāne un Māra Ulme. Tēlu vizualitātes izstrādājuši Valters Vītols un Linda Sams.

Pirmizrāde norisināsies 1. februārī bārā Aleponija, Rīgā, kam sekos izrādes arī citos bāros Rīgā, Siguldā un Liepājā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja