Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Nacionālajā operā un baletā aizvadītajā sezonā tapuši pieci jauniestudējumi

Ar Rīgas Operas festivāla Galā koncertu noslēgusies Latvijas Nacionālās operas un baleta sezona. Tās laikā tapuši pieci jauniestudējumi, notikuši 244 pasākumi un skatītāju vietu aizpildījums zālēs bijis 93%, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

"Esam no sirds pateicīgi skatītājiem, kas šosezon atkal piepildījuši mūsu zāles, ar savu klātbūtni apliecinot, cik mīlēta un nozīmīga ir operas un baleta māksla. Arī turpmāk strādāsim, lai radītu mākslinieciski augstvērtīgus uzvedumus un koncertus. Repertuāra izvēlē domājam par visu paaudžu skatītājiem un iestudējam dažādu laikmetu darbus," saka Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

Latvijas Nacionālās operas un baleta repertuāru aizvadītajā sezonā papildināja operete Jautrā atraitne, operas Jenūfa un Adriāna Lekuvrēra, kā arī baleti Serenāde. Carmina Burana un Vijs. Šausmu naktis. Rudenī ar plašu un daudzveidīgu programmu simtgadi atzīmēja Latvijas Nacionālais balets. Oktobra nogalē Latvijas Nacionālajā operā notika pasaulē prestižākais jauno vokālistu konkurss Operalia, ko vada ievērojamais dziedātājs un diriģents Plasido Domingo. Solokoncertus ar Latvijas Nacionālās operas orķestri sniedza pasaulē pazīstamās latviešu operdīvas Inga Kalna un Kristīne Opolais.

Aizvadītajā sezonā kopā notikuši 244 pasākumi – 86 baleti, 70 operas, 16 operetes, 62 koncerti un 10 izglītības pasākumi. Apmeklētāju skaits pārsniedzis 160 tūkstošus, un 93% pieejamo skatītāju vietu bijušas aizpildītas.

Latvijas Nacionālā opera un balets ir lielākais mākslinieku darbības nozares uzņēmums Latvijā. Turpat katrs trešais nozarē nodarbinātais strādā tieši LNOB. Sabiedrības nozīmību kopējā tautsaimniecībā apstiprina tas, ka 2022. gadā tā bija 101. lielākais darba devējs – komercsabiedrība Latvijā un ierindojās 281. vietā starp valsts lielākajiem nodokļu maksātājiem.

Vasarā skatītāji ir aicināti apmeklēt ekskursijas Latvijas Nacionālajā operā latviešu un angļu valodā. Jaunā sezona sāksies 18. augustā ar Aleksandra Rodina un Radu Poklitaru baletu Vijs. Šausmu naktis. Sezonas pirmā pirmizrāde 5. oktobrī būs Džuzepes Verdi opera Dons Karloss, ko iestudēs diriģents Pjērs Džordžo Morandi un režisors Klauss Gūts. Savukārt pirmais baleta jauniestudējums, kura pirmizrāde notiks 10. novembrī, būs horeogrāfa Frederika Eštona klasiskais uzvedums Veltīgā uzmanība ar Luija Žozefa Ferdinanda Herolda mūziku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kad?

1. janvāris, 1970

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja