Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Margaretas Perijas traģikomēdija Laiks paradīzei

Latvijas Nacionālajā teātrī 18. aprīlī ceļu pie skatītājiem uzsāks mūsdienu īru dramaturģes, rakstnieces Mārgaretas Perijas traģikomēdija _Laiks paradīzei!, informēja teātra pārstāve Indra Vilipsone.

“Izrāde ir stāsts par mūžīgo skrējienu pēc laimes,” atklāj uzveduma režisore Endīne Bērziņa.

Paradīzē no margrietiņas ir iespēja izaugt par orhideju. Tikai jāpārdod pietiekami daudz ēteriskās eļļas pudelīšu, jāiesaistās veiksmīgā piramīdu shēmas biznesā, jāpelna, jāatrod domubiedrenes, jājūtas pieņemtai un jārealizē savi sapņi.

Stāsts ir par sievietēm, kuras dažādu iemeslu dēļ ir iesaistījušās šajā biznesā, un viņu līdzcilvēkiem. Par ambīcijām, piederības meklēšanu, ticību, robežām, kritieniem un pāri visam – milzīgu vēlmi nonākt nākamajā līmenī un iegūt industrijas solīto laimi.

“Pēc garas pārdzīvojumu un piedzīvojumu piepildītas dienas atgriežos mājās, iekrītu gultā un cenšos aizmigt. Zinu, ka tikai miegs sakārtos notikumus, emocijas, kas sakrājušās dienas laikā. Bet domas neatstājas, tās izveido viesuļvētru, jo dzīvoju laikā, kad visa kā ir par daudz. Zinu, ka varu apstāties, bet nemāku, ir jāskrien un nav, kur pieķerties, lai noturētos stabili un izrautos no izmisuma pilnā stāvokļa. Gabriela, Beibija Aleksa, Lorija, Antija un Karla arī dzīvo šajā nemiera pilnajā pasaulē. Man tik ļoti gribas viņas apstādināt, radīt sajūtu, ka viņas ir pamanītas un uzdāvināt viņām mazliet mierpilna miega,” saka izrādes režisore.

Dramaturģe Mārgareta Perija (Margaret Perry) ir rakstniece no Korkas un šobrīd dzīvo Londonā. Viņa ir absolvējusi drāmas un teātra studijas Korkas Universitātes koledžā, kur pasniegusi arī kursu dramaturģijā. Mārgareta ir ieguvusi apbalvojumus par lugām Porcelāns, Saliekamais un Laiks paradīzei!, kas 2023. gadā tika nominēta arī Lorensa Olivjē balvai par izcilu sasniegumu filiāles teātrī. 2024. gadā pirmizrādi Londonā (Royal Court Theatre) piedzīvos Mārgaretas Perijas adaptācija Megijas Nelsones grāmatai Bluets.

Pašlaik dramaturģe strādā vairākos teātros, viņas dramaturģijas darbus publicē lugu, teātra grāmatu un scenāriju izdevējs Nick Hern Books.

Lomās: Marija Bērziņa, Dace Bonāte, Daiga Gaismiņa, Sanita Paula, Liene Sebre, Samira Adgezalova-Abidi. Fiona Frenksa (balss) Evija Krūze.

Mākslinieciskā komanda: režisore Endīne Bērziņa, tulkotāja Ieva Viese-Vigula, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Andris Kaļiņins, horeogrāfe Laura Gorodko, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne, muzikālais noformējums Kārlis Tone.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja