Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos romantiska komēdija Garderobisti

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē 25. janvārī pirmizrāde Klāva Meļļa komēdijai Garderobisti Paulas Pļavnieces režijā, informēja teātra mārketinga un pārdošanas daļas vadītāja Lolita Grāvīte.

Ir 2002. gada maijs. Nepilnu gadu pēc 11. septembra terorakta ir mainījusies pasaules izpratne par noteiktību, drošību un stabilitāti. Būtiski pieaug degvielas cenas. Valsti vada harizmātiskā Vaira Vīķe-Freiberga. Marija Naumova uzvar Eirovīzijā. Notiek spraigas diskusijas par iestāšanos Eiropas Savienībā. Uz šo notikumu fona Latvijas Nacionālais teātris gatavojas apjomīgai renovācijai. Īsi pirms trupas pārcelšanās uz VEF Kultūras pili tiek izrādītas pēdējās Jāņa Lūsena un Māras Zālītes rokoperas Sfinksa izrādes. Kamēr iestudējuma skatītāji aizrauti klausās Ivara Stonina baritonā, teātra garderobē laiku īsina jauni, apjukuši un iemīlējušies garderobisti. Fatāla romantiska komēdija par mīklainiem nākotnes pareģojumiem, tikšanos pie piramīdām un biezo miglu, kurā vienmēr tinusies mūsu personiskā un globālā rītdiena.

Režisore Paula Pļavniece par iestudējuma ideju stāsta: "Iecere veidot izrādi par garderobistiem radās jau pirms krietna laika, arvien  biežāk izdzirdot, ka liela daļa šodien praktizējošo teātra profesionāļu savas karjeras sākuši tieši garderobē. Tādējādi apstiprinot senā un visiem zināmā izteikuma – "teātris sākas ar garderobi" – patiesumu.

Stāsti no garderobistu ikdienas vairākumā gadījumu apvijas ar leģendām un ir pilni ar humora piesātinātiem notikumiem, tomēr bieži dzirdēts, ka šajā maģiskajā vietā notikušas arī liktenīgas satikšanās. Kaut arī šķietami visas lielākās kaislības teātrī notiek tieši uz skatuves, to, kas tikmēr pieklusinātās balsīs tiek risināts turpat, aiz lielās zāles sienas, varam tikai nojaust. Tāpat kā to, kur vedīs ceļš – vai no garderobes līdz  skatuvei, vai kaut kur tālu tālu prom no šejienes, gaismas gadu attālumā.”

Izrādes radošā komanda: režisore Paula Pļavniece, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Inga Siliņa, muzikālais noformējums Kārlis Tone, kustību režisors Rūdolfs Gediņš, gaismu māksliniece Krista Erdmane, video mākslinieks Toms Zeļģis, producents Rihards Gāle.

Lomās: Ainārs Ančevskis, Matīss Budovskis, Jana Ļisova vai Sandija Dovgāne, Elizabete Milta.

Biļetes teātra mājaslapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja