Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas Nacionālajā teātrī tiek iestudēta izrāde bērniem Pinokio piedzīvojumi

Piektdien, 21. oktobrī, Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos itāļu rakstnieka Karlo Kollodi romāna Pinokio piedzīvojumi iestudējums, informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Pēc trīs gadu pārtraukuma uz Latvijas Nacionālā teātra lielās skatuves top izrāde visai ģimenei Pinokio piedzīvojumi. Jaunā iestudējuma mērķauditorija ir 1.–4. klases skolēni.

"Izrāde Pinokio piedzīvojumi, pirmkārt, ir klasisks piedzīvojumu stāsts bērniem, kurā galdnieks Džepeto izgatavo koka lelli Pinokio. Lelle atdzīvojas un īsā laikā apgūst cilvēka dzīvi, šajā dzīves mācīšanās ceļā daudz jautājot, viļoties un priecājoties. Taču, otrkārt, Pinokio piedzīvojumi ir stāsts par puiku, kurš ir atšķirīgs no citiem bērniem, jo nāk no nabadzīgas ģimenes, turklāt ir arī fiziski citāds, viņš pārdzīvo, ka neiederas sabiedrībā, un meklē ceļu, lai izprastu sevi. Man kā tētim, kuram ir divi jaunākā skolas vecuma bērni, šķiet ļoti svarīgi radīt teātri bērniem. Teātri, kas ir balstīts fantāzijā, iztēlē un spēles priekā. Pandēmijas laikā daudz ar bērniem esam nodzīvojuši pa māju, tāpēc ļoti gribas, lai mazais skatītājs atgriežas teātrī un citās mākslai paredzētās telpās, gribas runāties ar bērniem, izmantojot teātra izteiksmes līdzekļus un iespējas, gribas iepriecināt viņus ar siltu stāstu, ļaut aizdomāties, uzdot jautājumus un fantazēt, fantazēt, fantazēt. Teātris pirmām kārtām ir fantāzijas pasaule. Un fantāzija ir nepieciešama mums visiem, kaut tādēļ, lai noticētu, ka laimīga pasaule ir iespējama."

Režisors Reinis Suhanovs.

Pinokio – Kārlis Reijers vai Igors Šelegovskis. Lomās: Laura Siliņa, Jānis Āmanis, Raimonds Celms, Arturs Krūzkops, Voldemārs Šoriņš, Mārtiņš Brūveris.

Radošā komanda: režisors, scenogrāfs un dramatizējuma autors Reinis Suhanovs, leļļu un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, leļļu un objektu speciālists Matīss Budovskis, horeogrāfe Kristīne
Brīniņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, komponists Arvīds Saulītis, video mākslinieks Toms Zeļģis.

Biļetes teātra mājaslapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja