Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Liepājas Leļļu teātris ģimenes ar bērniem aicina uz kosmisku brīvdabas izrādi un zvaigžņu medībām

Sestdien, 19. septembrī, vēlu vakarā Liepājas Leļļu teātris skatītājus aicina uz kosmisku brīvdabas izrādi un kopīgām planētu un zvaigžņu medībām, kam rudens tumšie vakari ir ļoti piemēroti, informēja teātra pārstāvji.

19. septembra vakarā no plkst. 21 līdz 23, kad lielie vēji būs norimuši un mākoņi izklīduši, Liepājas Leļļu teātris un astronomijas entuziasts Daumants Vidiņš ģimenes ar bērniem aicina iepazīt Visuma noslēpumus un piedalīties zvaigžņu un planētu medībās Liepājas Zirgu salā pie jaunatvērtās Dabas mājas.

Tieši šajās dienās Zemei ir pietuvojies un labāk vēl par Jupiteru ir saskatāms Marss. Tāpat pasākuma laikā trenēsies saskatīt gan vislabāk pamanāmos Lielos greizos ratus un Dvīņu zvaigznāju, gan citas mazāk zināmās zvaigžņu kopas. Kā tumšajās rudens debesīs vislabāk saskatīt un atpazīt planētas, zvaigznājus un Zemes pavadoņus, to pulksten plkst. 21 stāstīs un ar astronomu un laika vērotāju knifiem dalīsies Daumants Vidiņš.

Vakaru plkst. 21.30 turpinās  Liepājas Leļļu teātra jaunākā izrāde skolas vecuma bērniem Ilgonis un (Vis)visums. Izrāde ir saistošs un informatīvi piesātināts vēstījums par kosmosu un cilvēka alkām  izzināt un vienmēr meklēt atbildes uz jautājumiem par Visuma pirmssākumiem un savu izcelsmi. Izrādes iedvesmotājs un zinātniskais konsultants ir Latvijā labi zināmais astronoms Ilgonis Vilks. Viņa prototips uz skatuves, zinātnieks Ilgonis Vilciņs  kosmosa izziņai  iedvesmo arī izrādes centrālos tēlus - astrosuņus Kosu un Mosu. Brīvdabas izrādes dalībnieki varēs sekot suņu aizraujošajiem piedzīvojumiem, Saules sistēmas iepazīšanai un pazušanai  melnajā caurumā.  

Pēc izrādes plkst. 22.30 sanākušie vērēs nodoties debesu ķermeņu atpazīšanai caur Liepājas Raiņa 6. vidusskolas  teleskopa aci un augšupielādētajām viedierīču aplikācijām  Star Walk un GeoSatWach, kā arī aplūkot Dabas mājas ekspozīciju.

Pasākuma biļetes iepriekšpārdošanā  iespējams iegādāties Liepājas Leļļu teātra kasē, kā arī www.aula.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja