Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas teātrī iestudē Ingas Ābeles lugu Jasmīns

Liepājas teātrī šobrīd notiek darbs pie pirmā Lielās zāles šīs sezonas jauniestudējuma pieaugušajiem. Režisora Dmitrija Petrenko vadībā tiek veidota izrāde Jasmīns, kas top pēc Ingas Ābeles lugas. Režisors izrādei devis žanrisko apzīmējumu – gandrīz mistērija – pirmizrāde notiks 11. novembrī.

Ingas Ābeles daiļrade režisoram nav sveša, 2021. gadā Daugavpils teātrī D. Petrenko iestudējis lugu Tumšie brieži, kas arī mudinājis režisoru turpināt Ābeles darbu iestudēšanu.

"Inga Ābele ir ļoti svarīga dramaturģe manā dzīvē. Vēl jaunībā es biju tā iemīlējies viņas lugās, ka tās vēl vairāk rosināja manu interesi par teātri," viņš atzinis.

Poētisku un metaforām bagātu, kā pati luga, režisors sola arī gaidāmo iestudējumu.

Ikdienas rutīnā un parādos iegrimuši savās lauku mājās ikdienu vada Jasmīne, viņas vīrs Artis un vecmāmiņa Ģertrūde. Līdz kādu dienu ierodas Jasmīnes māte Laura, atvedot sev līdzi arī Mihaelu... šī ierašanās ne tikai izjauks ikdienas plūdumu, bet sabangos arī Jasmīnes dvēseli.

Runājot par gaidāmo iestudējumu D. Petrenko papildina: "Dzīve mūs iemāca pareizi reaģēt uz notikumiem un cilvēkiem. Spēlēt dažādas lomas, tādējādi aizsargājoties no sāpēm. Situāciju ir daudz, un mēs baidāmies uzvilkt neatbilstošu masku. Taču visvairāk mēs baidāmies parādīt to, ka esam tikai cilvēki. Bet ja nu būt par cilvēku ir mūsu vienīgais uzdevums. Šī luga ir par lielu izmisumu, kas iestājas, kad šķiet, ka dzīvē vairs nekas labs nekad nenotiks. Un par iespēju, kas mums tiek dota, lai visu mainītu saknē. Par neatbildamu jautājumu – vai kaisle, kam mēs izvēlamies sekot, var dot dzīvību, vai arī tā var tikai nonāvēt."

Jasmīnes loma uzticēta aktrisei Kintijai Stūrei, izrādē piedalās arī Rolands Beķeris, Anda Albuže, Karīna Tatarinova, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Anete Berķe, Sandis Pēcis, Laura Jeruma.

Izrādes radošajā komandā režisors pieaicinājis arī scenogrāfi Mariju Ulmani, kostīmu mākslinieci Baibu Litiņu, komponistu Jūliju Melngaili un gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu.

Izrāde iekļauta Lielās zāles abonementā, līdz gada beigām to iespējams noskatīties arī 12. un 19. novembrī, kā arī 3. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja