Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līvānos notiks Lienas Šmukstes iestudējuma Līdz kosmosam nav tālu pirmizrāde

Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros Mūsdienu mākslas galerijā Līvānos režisores Lienas Šmukstes vadībā top jauniestudējums Līdz kosmosam nav tālu, kas pirmizrādi piedzīvos Līvānu pilsētas svētkos, 19. jūlijā plkst.17:30, informēja galerijas pārstāve Lāsma Vindule.

Nākamās izrādes notiks  19.jūlijā plkst.19, 28.jūlijā plkst. 12, 14, 18, 30.jūlijā plkst.18 un 20. 

Interaktīvā izrāde Līdz kosmosam nav tālu vēstīs par to, kā Latvijas brīvībai izšķirīgie notikumi atbalsojušies mazā Latgales pilsētā Līvānos un vietējo iedzīvotāju likteņos. Izrādes scenogrāfiju veidos izstāde, kurā tiks apkopotas līvāniešu atmiņas un vēstures liecības fotogrāfijās, priekšmetos un stāstos, bet izrādes galvenie varoņi darbosies kā izstādes gidi, ļaujot skatītājiem iedziļināties izrādes tēmās un aktīvi iesaistīties arī pašā izrādes procesā.

Neskatoties uz to, ka Līvāni ir maza pilsēta, tā ir atstājusi pēdas tālu pasaulē. Šī izrāde solās būt interesanta ne tikai Līvānos un Latgales reģionā, bet arī citos Latvijas novados, jo kurš gan nezina Līvānu mājas un kuram tad mājās nav kāda glāze no Līvānu stikla? Un kas zina, varbūt drīz kāds kosmosa kuģis pacelsies debesīs un to palīdzēs vadīt Līvānos ražota detaļa?

Izrādes režisore – Liena Šmukste, dramaturģe – Ance Muižniece, lomās – Māra Rudzāte un Oskars Bērziņš, scenogrāfs – Raimonds Vindulis, producente Lāsma Vindule.

Izrādes apmeklējums ir bez makas, bet izrādes apmeklētājiem nepieciešams iepriekš pieteikt dalību, rakstot uz [email protected] vai zvanot uz mobilo tālruni +371 28326761. apmeklētāju skaits katrā izrādē ir ierobežots.

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz svētdienai no plkst.12-18.  Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu. Vairāk informācijas: www.facebook.com/musdienumaksla.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja