Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālajā teātrī top iestudējums Heda Gablere. Atgriešanās Edmunda Freiberga režijā

Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 6. martā pirmizrādi piedzīvos Henrika Ibsena luga Heda Gablere. Atgriešanās Edmunda Freiberga režijā, informēja teātra pārstāvji.

Stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.

Ieva Struka, direktora vietniece repertuāra un mākslinieciskās stratēģijas jautājumos, par iestudējuma tapšanu saka: “Heda Gablere ir viena no pasaulslavenākajām lugām, kas nodrošina sapņu piepildījumu izcilām aktrisēm, izvēlēta Latvijas Nacionālā teātra lielajai skatuvei 2024. gadā jo, pirmkārt, Nacionālā teātra skatītāji dažādās formās pauduši vēlmi, lai uz teātra skatuves atgrieztos lielā klasika – darbi, kuru domas mērogs un satura kvalitāte ir izturējuši laika pārbaudi. Otrkārt, dažādu ārēju apstākļu dēļ teātra trupu pēdējos gados pametuši vairāki lieliski aktieri un režisori, šis darbs veltīts tam, lai vismaz daļa no viņiem atgrieztos uz Nacionālā teātra skatuves. Kā liecina titullomas tēlotājas izvēle, vispirms runa ir par harizmātisko Madaru Zviedri (agrāk pazīstama kā Madara Saldovere), bet līdzās viņai trīs ne mazāk labi un publikas mīlēti kolēģi – Jēkabs Reinis, Ģirts Liuziniks un Ivars Puga, katrs pārstāvot savu paaudzi.”

Izrādes radošā komanda: režisors Edmunds Freibergs scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, video mākslinieks Toms Zeļģis, gaismu māksliniece Līva Kalniņa, muzikālais noformējums un skaņas dizains Aleksandrs Tomass Matjussons.

Lomās: Madara Zviedre, Ģirts Liuziniks, Jēkabs Reinis, Ivars Puga, Daiga Kažociņa, Lāsma Kugrēna.

Biļetes teātra mājaslapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja