Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Novembrī Mārtiņa Vilsona verandas izrādes sāk otro viesizrāžu sezonu Rīgā

Trešdien, 1. novembrī, Mārtiņa Vilsona verandas izrādes sāk otro viesizrāžu sezonu Rīgā. Pēc kupli apmeklētajām pagājušās sezonas Rīgas viesizrādēm, Mārtiņš Vilsons arī šajā ziemas sezonā dodas tuvāk saviem skatītājiem uz lielpilsētu.

Kamēr dabā gaismas kļūst arvien mazāk, atliek vien meklēt gaismu sevī, lai tumsā nepazaudētos. Labs veids ļauties gaismas meklējumiem sevī, ir Mārtiņa Vilsona veidotās dzejas izrādes, kuras kaut uz mirkli liek apstāties. Mārtiņš skatītāju "ņem saudzīgi aiz rokas" un dzejas stāstā aizved prom no ikdienības pāri laikam.

1.un 2. novembrī, turpinot pagājušajā gadā aizsākto,  skatītāji tiek aicināti dzejnieka mājās - Aleksandra Čaka muzejā Rīgā, kur varēs ļauties dzejas vilinājumam divās izrādēs, tādējādi godinot dzejnieku 122. dzimšanas dienā, ko atzīmēja 27.oktobrī.

Pirms izrādes skatītājiem ir iespēja apskatīt Aleksandra Čaka muzeju, kas ir izcilā pilsētas dzejnieka A. Čaka pēdējā dzīves vieta, kur viņš dzīvoja no 1937.gada līdz pat savai nāvei 1950. gadā. Dzīvoklī saglabājusies dzejnieka darbus un pasaules skatījumu caurstrāvojošā īpašā aura. Tā ir vieta, kur ikvienam dota iespēja iejusties autentiskā vidē, kuru sadzīviski un garīgi veidojis un apdzīvojis pasaules mēroga rakstnieks – pilsētas un sieviešu apdziedātājs, latviešu modernās dzejas pamatlicējs – Aleksandrs Čaks. Pilnīgu un autentisku 20. gadsimta interjera ansambli veido divas istabas, kurās dzīvojis un rakstījis dzejnieks. 

Savukārt, sākot ar 7. novembri, no mārtiņrozēm līdz pat ceriņu laikam, Mārtiņa Vilsona dzejas izrādes būs skatāmas Kalnciema ielas kvartāla vīna veikala zālē.

"Jāatzīstas, ka, būvējot savu māju Upesgrīvā, iedvesmu verandai aizguvām tieši no Kalnciema kvartāla verandas, tāpēc jo lielāks ir prieks, ka šoziem Rīgas viesizrādes notiks tieši šeit, Kalnciema ielas zālē, kurā kopīgiem spēkiem radīsim mājas teātra atmosfēru," pauž aktieris.

Izrādes norisināsies: 

  • 1., 2. novembrī Mīlestības gads - Dzejnieka mājās - Aleksandra Čaka muzejā Rīgā, Lāčplēša ielā 48 – 8.
  • 7., 28. novembrī Mīlestības gads – Kalnciema ielas kvartāla Vīna veikala zālē.
  • 29. novembrī Ziemeļnieks – Kalnciema ielas kvartāla Vīna veikala zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja