Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Radošā apvienība Spiediens radījusi izrādi bērniem Zīmētprieks

Atraktīvā un muzikālā improvizācijas izrāde Zīmētprieks pirmizrādi piedzīvos 24. oktobrī plkst. 18.30 VEF kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5A, informēja radošās apvienības pārstāvji.

Izrāde balstīta uz improvizācijas tehnikām, vēršot uzmanību uz bērnu iztēles un radošuma attīstīšanu. Izrādē Zīmētprieks bērni paši spēs ietekmēt galvenā stāsta pavērsienus, noteikt, kādi varoņi parādīsies, kā viņi izskatīsies un kādas būs to spējas vai sapņi! Stāstu radīs bērnu draugs Varis Klausītājs muzikālā gaisotnē kopā ar pianistu Māri Vitkus, papildinot izrādi ar DJ Jāņa Kozlovska skaņu efektiem, taču lielākā un paliekošākā vizuālā izrādes vērtība būs kopīgi radītais mākslas darbs - stāsta zīmējums, kuru, iedvesmojoties no bērnu idejām, zīmēs virtuozā glezniecības, grafikas un tekstila māksliniece Ingrīda Ivane.

"Ikviens var izstāstīt stāstu, nodejot deju vai uzzīmēt zīmējumu. Vajag tikai iesākt, un bērniem tas padodas vislabāk. Veidojot izrādi Zīmētprieks, mēs ļoti vēlamies, lai tās stāsts un zīmējums pēcāk turpinātos gan mājās, ģimenē, gan dārziņos, bērnu starpā, gan darba vietās, vecāku starpā. Tieši tādēļ tā ir izrāde visai ģimenei," par izrādi stāsta tās režisors un improvizators Varis Klausītājs, kura veidotā izrāde Dzejtaurenis 2012. gadā uzvarēja nominācijā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem.

Kopumā šajā sezonā līdz pat aprīlim paredzētas vairākas, regulāras izrādes, kuras atšķirsies ar izpildījumu un rezultātu, domājot par to, lai interesanti būtu ne tikai bērniem, bet arī viņu līdzi paņemtajiem vecākiem.

"Šāda izrāde ir ļoti organisks solis, jo mūsu komandas dalībnieku saimei aizvien vairāk ģimenēs ienāk jaunā paaudze – bērni! Nodarbojoties ar improvizācijas mākslu vairāk nekā desmit gadus, esam piedzīvojuši dažādus brīnumus un pavērsienus no galvenokārt pieaugušu cilvēku auditorijas. Tomēr no bērniem ideju impulss ir pilnīgi citā līmenī –  viņu domu lidojums ir krietni plašāks nekā pieaugušam cilvēkam, kas stāstus padara aizraujošus ikvienam. Tāpat arī Varis Klausītājs izcili prot sajust bērnu idejas, ļaujot tām pārtapt atmiņā paliekošos notikumos," jauno projektu komentē Radošās apvienības Spiediens producents, Krišjānis Caune.

Biļetes un informācija par izrādi Zīmētprieks atrodama www.spiediens.com

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja