Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Teātra observatorija paredzētajā laikā no parāda atmaksā vien 100 latu

Režisores Gaļinas Poļiščukas _Teātra observatorijai _līdz 1.septembrim tika dots laiks, lai nomaksātu 5000 latu parādu par komunālajiem maksājumiem, taču teātris no parāda samaksājis vien 100 latus, pastāstīja Rīgas namu komunikāciju speciāliste Terēza Luksa.

Viņa uzsvēra, ka nomas līgums par Kongresu nama Jauno zāli ar Teātra observatoriju netiks atjaunots, taču pēc tam, kad teātris nomaksās izveidojušos parādus, tas varēs telpas izmantot tāpat kā jebkurš cits kolektīvs, kas izteiks šādu vēlmi.

Savukārt Teātra observatorijas pārstāve Brigita Siliņa skaidroja, ka teātris vēstuli no Rīgas nami par sadarbības līguma izbeigšanu saņēma vien 22.augustā, neskatoties uz to, ka līgums par sadarbību ir noslēgts ar darbības termiņu līdz 2013.gada 30.jūnijam.

"Sadarbības līgums paredz domstarpības risināt abpusējās sarunās, un mēs jau 26.augustā piedāvājām Rīgas namu valdei steidzamu tikšanos, kas tagad paredzēta jaunnedēļ, lai vienotos par situācijas risinājumu," sacīja Siliņa.

Vēstulē Rīgas nami norāda, ka Teātra observatorijai līdz 1.septembrim jāsamaksā komunālo maksājumu parāds, kas iekrājies ziemas mēnešos, un 30 dienu laikā kopš vēstules saņemšanas dienas jāatbrīvo teātra telpas.

"Diemžēl starpsezonas periodā teātrim, kas strādā bez valsts vai pašvaldības dotācijas, ienākumu nav, tādēļ mēs jau jūnija sākumā vērsāmies pie Rīgas namiem ar iesniegumu par parāda atmaksas grafika akceptēšanu. Patlaban mēs esam pārskaitījuši to parāda daļu, kas saskaņā ar grafiku bija jāsedz augustā," minēja Siliņa.

Teātra observatorijas pārstāve arī skaidroja, ka teātra kolektīvs ir gatavs jaunajai teātra sezonai un jau septembrī iecerēts Rīgas Kongresu namā izrādīt pirmās izrādes. Augusta sākumā teātris arī Rīgas namiem nosūtījis repertuāra plānu līdz 2012.gada janvārim, kas atspoguļo arī ieplānoto teātra starptautisko sadarbību ar Starptautisko Monoizrāžu festivālu Zvaigzne, savukārt novembrī sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē ir plānota izrāde Baltijas teātru festivāla laikā.

"Ja teātrim telpas būs jāatstāj, tad Jaunajā zālē nevarēs notikt arī šie starptautiskie pasākumi. Esam lūguši apstiprināt izrāžu plānu vismaz septembrim, jo jebkurā gadījumā Teātra observatorijas rīcībā Rīgas Kongresu nama Jaunā zāle ir līdz šā gada 22.septembrim un teātrim ir jāspēlē izrādes, jo pretējā gadījumā mums nav iespēja tikt pie finansējuma, lai atmaksātu parādu," skaidroja Siliņa.

Teātra observatorija vērš uzmanību arī uz to, ka, ieejot Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē, tā ir investējuši lielus līdzekļus darbu telpu renovācijā un pielāgošanā teātra vajadzībām.

Jau ziņots, ka jūlijā Rīgas namu valde nolēma izbeigt sadarbības līgumu ar Teātra observatorija, kas paredzēja Rīgas Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu tikai šī teātra vajadzībām. Sadarbības līgumu tika nolemts izbeigt, jo 2011.gadā teātra parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem pārsniedz 5000 latus, kā arī teātris neesot izpildījis vienošanās nosacījumus gan attiecībā uz teātra jauniestudējumu skaitu, gan skatītāju piesaisti atbilstoši sadarbības līgumā paredzētajam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja