Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tiek atjaunots M. Brauna un A. Daņiļeviča leģendārais mūzikls

Patlaban top Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča mūzikla _Viena asins tev un man _atjaunotais iestudējums, kas savu pirmizrādi piedzīvos 3. maijā Ķīpsalā, starptautiskā dejas mākslas festivāla Magic Dance Expo 2013 laikā, informēja BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.

Projekts ir deju grupas Dzirnas 1995. gadā un 2003. gadā veidotā deju uzveduma Viena asins tev un man idejas turpinājums. Mūzikla idejiskais autors un horeogrāfs ir Agris Daņiļevičs, mūzikas autors – Mārtiņš Brauns, iestudējuma režisors – Uģis Brikmanis, scenogrāfs – Mārtiņš Milbrets.

Mūzikls, kas veidots pēc Džozefa Radjarda Kiplinga darba Džungļu grāmata motīviem, ir visiem zināmais stāsts par Maugli, kurš mācās sadzīvot ar džungļu cilti, atceroties dabas valodu un smeļot spēku asins balsī, kas visiem viena. Kā stāsta Agris Daņiļevičs, šim stāstam ir divas dimensijas, kas uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos. Viena ir zvēru pasaule ar tās džungļu likumiem, bet otra – cilvēku pasaule, kurā arī pastāv noteikta kārtība, kas zināmā mērā līdzinās dzīvnieku pasaulei.

"Stāsts par Maugli ir ļoti īpašs gan man, gan Dzirnām, jo tieši ar šo dejas izrādi 1995. gadā mēs sākām mainīt priekšstatu par dejas raksturu – horeogrāfija kļuva plašāka, atkāpjoties no ierasti tradicionālā tautu dejas veidola. Iestudēt leģendāro mūziklu ar šodienas acīm ir liels izaicinājums, tāpēc visa komanda, kas lielākoties ir piedalījusies iestudējuma veidošanā arī pirms 10 gadiem, ir apņēmības pilna Latvijas prasīgajam skatītājam piedāvāt pavisam jaunu Maugli," piebilst A. Daņiļevičs.

Maugļa emocionālo stāstu izdejos vairāk nekā 200 dejotāju – deju grupa Dzirnas, TDA Vektors un TDA Katvari. Mūziklā piedalīsies arī grupa Sīpoli, Rīgas Doma meiteņu koris diriģentes Airas Birziņas vadībā, kā arī vairāki citi Latvijā pazīstami mākslinieki.

Biļešu sākumcena – no Ls 4,5 līdz 10
Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja