Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiešsaistē būs skatāma Elmāra Seņkova un Lienes Lindes radītā izrādes Medības ekrāna versija

20. janvārī plkst. 20 platformā www.ticketshop.lv tiešsaistes pirmizrādi piedzīvos Elmāra Seņkova un Lienes Lindes režisētā izrādes Medības ekrāna versija. Tās pamatā ir 2019. gadā tapušais Latvijas Kultūras akadēmijas diplomdarbs pēc Aleksandra Vampilova lugas motīviem

Lugas iestudējums ieguva gan skatītāju, gan kritiķu atzinību, tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā Gada mazās formas izrāde un pagājušajā gadā, kad teātri bija slēgti publikai, no tā skatuviskās formas pārtapa jaunā, eksperimentālā kinovalodas versijā. Tā būs pieejama internetā līdz 20. februārim.

Režisors Elmārs Seņkovs stāsta: "Kad pandēmijas apstākļi mums liedza publikai rādīt šo 2019. gadā iestudēto izrādi, radās doma iestudējumu iemūžināt. Mana ideja bija atrast neierastu formātu, kādā veidā to darīt. Režisore Liene Linde nāca ar piedāvājumu izmantot GoPro kameru, kas dotu skatītājam iespēju pārceļot no viena tēla uz otru un ieraudzīt situāciju no viņu skatpunkta. Mums šķita būtiski daudzas darbības pārcelt reālajā dzīvē, neaizmirstot arī par skatuves vidi, kurā izrāde sākotnēji tapa. Gala rezultātā mums sanāca transformēta izrāde. Pateicoties subjektīvajai kamerai, katrs no aktieriem kļuva arī par šī darba operatoru. Man šis darbs šobrīd ir par pieaugšanu šodienas laikmetā. Liekas, ka tev ir viss. Bet kas vēl ir nepieciešams, pēc kā mēs dzenamies?"

Izrādes ekrāna versijā piedalās gan jauni, gan pieredzējuši aktieri – Matīss Budovskis, Una Eglīte, Ivars Krasts, Rihards Zelezņevs, Sandija Dovgāne, Elīna Bojarkina, Varis Piņķis un Matīss Millers. Projekta komandu veido operators inscenētājs Dāvids Smiltiņš, skaņu režisors Jevgeņijs Kobzevs, māksliniece Līga Zepa un izpildproducente Elīna Auzāne.

Režisore Liene Linde saka: "Man bija patiess prieks strādāt ar fenomenāli talantīgajiem jaunās paaudzes aktieriem – nesenajiem Kultūras akadēmijas absolventiem. Ar bijību vēroju viņu absolūto entuziasmu mesties darbā, atvērtību eksperimentiem, jūtīgo uzmanību pret divu režisoru virsvadību. Man nav bieži nācies būt lieciniecei tam, ka aktieri tik labi pazīst personāžus, ko atveido. Visi tēli ir pilnībā pašu aktieru veidoti, iespējams, arī tāpēc tie tik sekmīgi spēja pārceļot no viena mākslas formāta uz citu.” 

Kā norāda Elmārs Seņkovs, sadarbībā ar Lieni Lindi radītā ekrāna versija ir pilnīgi jauns darbs, kas nav salīdzināms ar skatuves izrādi. 

"Vai mēs esam izveidojuši dīvainu audiovizuālu pandēmijas laika teātra izrādi vai arī eksperimentālu mazbudžeta kinofilmu? Uz šo jautājumu droši vien jāatbild katram skatītājam pašam, taču domāju, ka Medību skatīšanās neatkarīgi no tā, par kāda formāta darbu to uzskatām – starpdisciplināru eksperimentu, ekrāna teātri vai jebko citu –, būs aizraujoši pavadīts vakars," piebilst Liene Linde.

Izrādes Medības ekrāna versija būs pieejama no 20. janvāra plkst. 20 līdz 20. februārim platformā www.ticketshop.lv. Tiešsaistes biļete maksā 6,50 eiro. 

Pirms pirmizrādes – 20. janvārī plkst. 19.15 – tiešsaistē notiks saruna ar darba veidotājiem, to vadīs Edgars Raginskis. Saruna būs skatāma teātra apvienības Esarte sociālajos tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja