Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Uz skatuves atgriežas Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera Kaupēn, mans mīļais

Pēc gandrīz divu gadu pauzes uz Latvijas koncertzāļu skatuvēm atgriezīsies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Kaupēn, mans mīļais jauniestudējums. Pirmās divas izrādes notiks 26. februārī Jelgavas Kultūras namā. Izsludināta arī papildizrade Liepājā 27. februārī

Paspējis piedzīvot milzu atsaucību, jauniestudējums bija spiests iepauzēt. Producents Aigars Dinsbergs par rokoperas atgriešanos saka: "Šo izrādi esam parādā saviem skatītājiem. Ārkārtas situācijas dēļ bija jāatceļ pilnībā izpārdotās izrādes, un atkal saku paldies par sapratni mūsu skatītājiem un visai darba komandai. Lai arī vēl februārī nevaram strādāt ar pilnu jaudu, esam priecīgi atsākt darbus. Šajā izcilajā mākslas darbā iekodētais vēstījums par mūsu sabiedrību, tās maldiem, mītiem un sirdsapziņu šodienas kontekstā ir kļuvuši vēl aktuālāki." 

Kaupēna lomā iejūtas jaunais, talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels, kurš izdzied nu jau par leģendām kļuvušos hitus. Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Jauniestudējumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis un Edvards Grieze. 

Lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais izpildījums rada īpaši dinamisku, jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā. 

Koncertuzveduma režisore Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi Producentu grupa 7.

Dzejniece Māra Zālīte saka: "Mani vēl aizvien interesē tas fenomens, ka tauta glorificē šo slepkavnieku, laupītāju, – nu, kā tas var būt, ka ažiotāža atgādina tiesas procesus no mūsdienām! Kur ir tas noslēpums, nobīde no elementārajām morāles vērtībām? Kur paliek ticība un godaprāts? Tāpēc man bija vajadzīgs varonis, kurā iekodēju savu vērtību sistēmu – Dzejnieks. Tautas sirdsapziņa, kurš sevī glabā tautas gara spēku un sāpi par zudušajām garīgajām un ētiskajām vērtībām." 

Dzejnieka lomu Zigfrīds Muktupāvels sauc par savu mūža lomu: "Šis darbs savulaik man deva jaudu un ticību saviem spēkiem, kā arī sajūtu, ka man vēl ir iespēja no skatuves teikt kaut ko ļoti svarīgu un paliekošu. Kā izrādījās, arī skatītājiem šis darbs ir nozīmīgs un tā laika minējumi par publikas tieksmi tikai pēc lētas izklaides izrādījās nepatiesi. Vārdos neaprakstāmā trupas un skatītāju kopības sajūta ikkatrā no izrādēm man vēl joprojām liek skudriņām skriet pa muguru. Patiešām izcils Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes kopdarbs."

Koncertuzvedums Kaupēn, mans mīļais būs skatāms Jelgavas kultūras namā (26. februārī), Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (27. februārī), Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē (11. martā) un VEF Kultūras pilī Rīgā (13. martā). Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja