Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valmieras Drāmas teātra Black Box zāle pabeigta apmēram par 90%

Valmieras Drāmas teātra (VDT) renovācijas projekts turpina strauji virzīties uz priekšu - Black Box zālē, kas ir viens no galvenajiem VDT uzlabojumiem, darbi ir pabeigti apmēram 90% apjomā, atlikušie darbi - grīdas seguma ieklāšana un jauno iekšdurvju montāža, informē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Black Box zāle ļaus pielāgot telpu dažādiem izrāžu veidiem un eksperimentiem. Šī zāle ir aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām un elastīgu skatuvi, kas atvieglo dažādu žanru un stilu izrāžu ieviešanu un sniedz teātra ansamblim plašas iespējas radošam darbam.

“Esam gandarīti, ka lieliem soļiem tuvojamies vēl vienas Latvijas kultūras ēkas sakārtošanai un, novērojot būvniecības procesa progresu, prognozējam, ka šī gada vasarā teātra personāls varēs pilnībā atgriezties renovētajā mājvietā un atsākt darbu uzlabotās, modernās un energoefektīvās telpās, kas priecēs ne vien teātra kolektīvu, bet arī apmeklētājus,” norāda Jeļena Gavrilova.

Kopumā objektā šobrīd pabeigta virkne darbu un rekonstrukcijas projekts norit paredzētajā tempā. Pabeigti ēkas fasādes izbūves darbi, atklājot atjaunoto teātra siluetu gar Lāčplēša ielu. Pilnā apmērā pabeigti arī pamatu, fasāžu un jumta siltināšanas un izbūves darbi, nodrošinot ēkā augstu energoefektivitāti. Kā arī pilnībā pabeigti fasāžu stiklošanas darbi, tostarp, jaunā apjoma daļas fasādes konstrukcijas - lameļu uzstrādīšanas darbi, kā arī veikti visi jauno ārdurvju montāžas darbi.

Iekšējās inženiertehniskās komunikācijas ir pabeigtas aptuveni 85% apmērā no kopējā darbu apjoma, bet ārējās aptuveni 75% apmērā no kopējā darbu apjoma, nodrošinot pilnvērtīgu VDT modernizāciju.

Renovācijas projekta kopējās izmaksas sasniedz 16,31 miljonus eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citus ar projekta īstenošanu saistītos izdevumus.

Teātra pirmsākumi Valmierā meklējami jau XIX gs. 80.gados, kad  tika uzcelts Latviešu biedrības nams un pie biedrības tiek dibināts teātris. Par VDT dzimšanas dienas gadu tiek uzskatīts 1923. gads, kad Valmierā sākas regulāras profesionāla teātra izrādes. XX gs. 80.gadu beigās tiek nojaukta vecā teātra ēka un bijušā Latviešu biedrības nama vietā sākās jaunās ēkas būvniecība.

Pēc arhitektu M. Ģelža, O. Upacieres un J. Guseva projekta būvētā VDT ēka šodien ir vērtīgs sava laika modernās arhitektūras piemērs un  kultūrvēsturisks objekts. Tā būvēta kā liela apjoma moderna mūra ēka ar divām zālēm, teātra muzeju, mākslas salonu un kafejnīcu. Ēkas galvenā -  Lielā - zāle skatītājiem durvis vēra 1996.gadā nogalē,  taču kopumā teātra ēka tika nodota ekspluatācijā tikai 2004.gada decembrī.

Būvdarbu iepirkums tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Valmieras drāmas teātrī Lāčplēša ielā 4, Valmierā” (ID Nr.4.2.1.2/18/I/019) ietvaros. Būvdarbi tiks īstenoti ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās” 4.2.1.2. pasākuma “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās” ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja