Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Valmieras teātra izrāde 80 dienās apkārt zemeslodei viesosies Rīgā

7. aprīlī plkst. 13 un 19 Valmieras teātris ar izrādi visai ģimenei 80 dienās apkārt zemeslodei viesosies Rīgas Krievu teātrī, informēja Valmieras drāmas teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Ceriņa.

Režisors Viesturs Roziņš par izrādi saka: “Rakstnieka Žila Verna radīšanas instruments bija viņa paša iztēle un fantāzija. Apkārt zemeslodei viņš apceļoja tikai savas fantāzijas iedvesmots, bet 21. gadsimtā mūsu domāšanas instruments ir internets - sociālie tīkli, google un youtube, ar to palīdzību mēs uzzinām par otru pasaules malu ļoti ātri, taču bez īpašas piepūles - mūsu iztēle un fantāzija atrodas tādā kā letarģiskā miegā. Gan 19. gs, gan 21 .gs mēs “ceļojam” sēžot mājās – tikai vienā gadījumā darbinot iztēli, otrā – spiežot pogas un rullējot ekrānus. Izrāde būs ceļojums gan abos šajos laikmetos, gan iztēlē, kuru mūsdienu laikmetā iedarbināt ir īpaši svarīgi. Ceļojums būs interesants gan bērniem, gan pieaugušajiem”.

Izrādē piedalās: Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Klinta Leja-Reinholde (Latvijas Kultūras akadēmijas 4. kursa studente), Ingus Kniploks un Arnolds Osis.

Izrādes radošajā komandā ir arī scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis un muzikālās kompozīcijas autors Emīls Zilberts. Lugu tulkojusi Marianna Zvaigzne.

Žils Verns ir 19. gs. franču rakstnieks, viens no zinātniskās fantastikas literatūras aizsācējiem. Viņš ir uzrakstījis vairāk nekā simts romānu, kā arī lugas, īsos stāstus, vēsturiskos un ceļojumu aprakstus. Viņa darbi tulkoti 148 valodās, kas viņu padara par visvairāk tulkoto rakstnieku visā pasaulē.

Biļetes var iegādāties Rīgas Krievu teātrī, visās Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja